Hij ontkende heel zijn leven lang, maar nu is er onweerlegbaar bewijs: Nederlandse prins Bernhard was lid van nazipartij van Hitler

Heel zijn leven lang heeft hij het ontkend, maar nu lijkt het bewijs geleverd dat de Nederlandse prins Bernhard (1911-2004) wel degelijk lid is geweest van de partij van Adolf Hitler. Een historicus heeft een lidkaart gevonden in het privéarchief van de prins.

Meer krantenkoppen in België

“Baltische staten willen troepen sturen naar Oekraïne zonder op NAVO te wachten als Rusland doorbraak forceert”

Functionarissen van de Baltische staten hebben hun Duitse ambtgenoten vorige week gewaarschuwd dat hun regeringen klaarstaan om troepen naar Oekraïne te sturen als Rusland aanzienlijke terreinwinst boekt in Oost-Oekraïne. De waarschuwing is voor Duitsland een belangrijk argument om zijn steun aan Oekraïne op te voeren, zo schrijft ‘Der Spiegel’.

Lees meer »

Grondverzakking in Riemst door zware regenval

In Zussen (Riemst) is opnieuw een grondverzakking vastgesteld in de Misweg, dit keer in de berm. De vermoedelijke oorzaak is de zware regenval van afgelopen week. Dat schrijft Het Belang van Limburg en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Vandaag gaat de gemeente de verzakking verder onderzoeken.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINE. Voorzichtige Evenepoel blikt vooruit op comeback: “Allemaal nog wat onwennig, maar moet me over de pijn heen zetten”

Bijna twee maanden na zijn zware crash in de Ronde van het Baskenland keert Remco Evenepoel dit weekend terug in het peloton. De Belgische kampioen start in het Critérium du Dauphiné, voor veel renners de laatste test richting Tour de France. In een gesprek met Stijn Vlaeminck van VTM NIEUWS blikte hij vooruit naar zijn rentree. Volg al het nieuws

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »