Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: passagiers kunnen “belangrijke getuigen” zijn

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat. Bij het ongeluk is een toestel van KLM Cityhopper betrokken, een dienst van de luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten binnen Europa. Het ongeval heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vliegbewegingen van en naar de luchthaven. 

Meer krantenkoppen in België

Lipcas opent gloednieuwe gebouw, anderhalf jaar nadat brand de pannenkoekenfabriek in de as legde: “Klaar voor de toekomst”

Lipcas is terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar nadat een felle brand de pannenkoekenfabriek in Zwevezele in de as legde, opende het bedrijf zaterdag officieel een gloednieuwe vestiging op de Hille. Zaakvoerder Ruben Casteleyn (35) ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “De brand was een zware klap voor ons, maar we werken hier nu professioneler en efficiënter dan ooit tevoren. En

Lees meer »

Adamo was present in Kursaal Oostende en zei: “Na maanden afwezigheid. Excuus voor de storing, voor de andere datum”

Concertevents mocht een heel goed gevulde zaal noteren voor het optreden van Adamo ’60 jaar carrière’ in Kursaal Oostende. Normaal was dat optreden voorzien voor zaterdagavond 2 december 2023 maar wegens ziekte van Adamo werd dit geannuleerd en verschoven naar zaterdagavond 15 juni.
The post Adamo was present in Kursaal Oostende en zei: “Na maanden afwezigheid. Excuus voor de

Lees meer »

EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd woensdag. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de ­eerste beursgang van enige ­omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021)

Lees meer »

“Onder water kom ik tot rust”: Carolien Pelgrim uit Nieuwpoort behaalt brons als… zeemeermin Sun op Swiss Merlympics

Sommige sportieve prestaties krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en dat is zeker ook het geval voor de bronzen medaille van Carolien Pelgrim (31), die als Zeemeermin Sun samen met het Belgische team deelnam aan de Swiss Merlympics. Deze wedstrijd voor zeemeerminnen vond plaats op 25 en 26 mei in het Zwitserse Fiesch.
The post “Onder water

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opbrengst Dewa Rally gaat opnieuw naar Zelfmoordlijn: “Een eerbetoon aan vader”

Drie 24-jarige ondernemers én jeugdvrienden uit Harelbeke organiseren op zondag 30 juni opnieuw de Dewa Rally. Maxim De Waele, Cédric Berton en Robin Van Wonterghem zullen hun opbrengst van zo’n 2.000 euro schenken aan de campagne ‘Kom Uit Je Kop’, die psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer wil halen.
The post Opbrengst Dewa Rally gaat opnieuw naar Zelfmoordlijn:

Lees meer »

Olijfbomen van verzet

Ze zijn eigenwijs. Kreupel of jeugdig capricieus. Hun zilvergroene kroon oogt statig. En ze zijn met zo’n tien miljoen, de olijfbomen op de Westelijke Jordaanoever. Ze voorzien in het levensonderhoud van meer dan 100.000 Palestijnse families en in het najaar, wanneer er geoogst wordt, verzamelen vrienden en familie eromheen. Dan worden er tradities in ere gehouden, eeuwenoud maar altijd actueel,

Lees meer »