Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Bij het ongeluk zou een toestel van KLM Cityhopper betrokken zijn geweest, een dochteronderneming van Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat. 

Meer krantenkoppen in België

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »

Waar zijn die Hollanders? Dimitri Vegas & Like Mike bezweren waanzinnige mensenzee op Tomorrowland

Van links… naar rechts. Op het voorbije EK voetbal gooide het Oranje legioen hoge ogen in Duitsland, op Tomorrowland zijn het Dimitri Vegas & Like Mike die de mensenzee synchronisch bezweren. Overtuigend gewonnen thuismatch. Het Belgische blazoen opgesmukt dankzij de ‘Kings of Tomorrowland’ op de twintigste editie van hún festival. Al is die ‘Crowd Control’ – trouwens al vroeger ingeburgerd

Lees meer »

QR-codes, metershoge hekken en veel chaos: niet alle Parijzenaars even blij met Olympische Spelen

Veel Parijzenaren zijn niet te spreken over de overlast die de Olympische Spelen in hun thuisstad veroorzaken. Metrostations zijn gesloten, buslijnen zijn onderbroken en de straten rondom de Seine – afgesloten met hoge hekken – zijn enkel via een QR-code toegankelijk. Restaurants in deze zogenoemde grijze en rode zones blijven leeg. "De inwoners van Parijs vertrekken, de toeristen blijven over."

Lees meer »

Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug

Na een jaar onderbreking staat Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst opnieuw in voor de Trofee van Vlaanderen en de Internatie. Respectievelijk op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Beide wedstrijden vinden zeker plaats, maar hoe het parcours er uitziet staat nog niet 100 procent vast.
The post Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

Familie Wallays opent voor vierde keer Farmbar Bruwerhof: “Ook speurtocht en escapestal”

Langs de Kasteelstraat in Moorslede, op de grens van Dadizele met Ledegem, openden Geertrui Verhaeghe en Jan Wallays samen met hun vier kinderen, Eline, Sander, Eva en Lore, voor de vierde keer Farmbar Bruwershof. “De ligging is perfect om een Farmbar in te richten.”
The post Familie Wallays opent voor vierde keer Farmbar Bruwerhof: “Ook speurtocht en escapestal” appeared

Lees meer »

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

KIJK. De originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome en alweer keizerlijke Pogacar: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »