Racist, homofoob, of gewoon een ‘komiek die grenzen opzoekt’: wie is Shane Gillis?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons aan oude krakers”

Bombardementen, onderwaterzettingen en rooipremies teisterden de boomgaarden van de Westhoek, waardoor oude fruitrassen er zeldzamer zijn dan elders. Nu start een zoektocht naar “oude krakers” om inwoners weer te laten genieten van verloren smaken. “Voor velen wordt het een openbaring, een feest in de mond.”
The post Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons

Lees meer »

Jacqueline Denise brengt eerste maatjes aan wal

“Haring, vassche maotjes!” De Jacqueline Denise bracht zaterdagmiddag de eerste maatjes aan wal, en die werden gesmaakt. “Ze zijn jong, ze zijn zuiver, ze zijn zacht, romig en stevig, ze zijn gerijpt in eikenhouten vaatjes en… ze smaken naar de zee”, constateerde Peter Sabbe van de Gebuurtekring Haven.
The post Jacqueline Denise brengt eerste maatjes aan wal appeared first

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein in Leuven

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat een van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) op audiëntie bij koning – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Cian Uijtdebroeks negende in eerste bergrit Ronde van Zwitserland: “Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt”

Torstein Traeen (28) heeft in de Ronde van Zwitersland zijn eerste profzege geboekt. De Noor van Bahrain-Victorious bleef nipt uit de greep van Adam Yates, die de leiderstrui overneemt van Alberto Bettiol. Cian Uijtdebroeks werd negende. “Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen”, aldus Uijtdebroeks.

Lees meer »

Bart Kaëll kan voor zomersingle rekenen op muzikaal talent Jan Leyers: “M’n eerste gedachte was: moet ik die tekst echt zingen?”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jou geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »

Slovakije legt strengere regels op voor betogingen na aanslag op premier Fico

Bijna een maand na de aanslag op de Slovaakse premier Robert Fico wil de regering in Bratislava een sterkere persoonlijke bescherming voor politici, zowel regeringsleden als oppositieleiders. Daarnaast komen er ook strengere regels voor betogingen: zo zijn manifestaties voor de zetel van de regering, de president en het parlement voortaan uit den boze, net als voor gerechtsgebouwen. Een afstand van

Lees meer »