Botsing tussen Chinees en Filipijns schip in Zuid-Chinese Zee

Een Filipijns schip is maandag in de Zuid-Chinese Zee in aanvaring gekomen met een Chinese boot. Dat heeft de Chinese kustwacht meegedeeld. De botsing deed zich voor in de buurt van de Spratly-eilanden, die door beide landen geclaimd worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter

Lore Quatacker won op het BK in Brussel de 1.500 meter bij de vrouwen. Het werd een ongezien spannende race, waarbij ze net als Marie Bilo finishte in 4’34’’24. Het leverde beide atletes een gouden medaille op.
The post Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp

Op de E40 is ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij zes voertuigen betrokken raakten. De autosnelweg was daardoor lange tijd volledig versperd. Een persoon raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
The post Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Deze Vingegaard kan Pogacar doen wankelen”

Waren we getuige van een omslagpunt in de verhoudingen van deze Tour? “Vingegaard dichtte wel heel erg snel dat gat van 35 seconden op Pogacar”, stelde Michel Wuyts vast. Evenepoel kon dan weer uitstekend de schade beperken in de elfde etappe en Wout van Aert likt zijn wonden na een schuiver. “Het zal weer wat tijd vragen, maar ik kan

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in stuurt, met dank aan hun fysica­leraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.<br

Lees meer »