Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.

“Ik heb eerder in een pompstation gewerkt maar heb ook een ruime ervaring in de horeca. Zo werkte ik in het verleden in cafés op de Eiermarkt, in Sint-Andries en in een café in Zeebrugge”, vertelt Elsie. “Zeker Zeebruggenaren zullen de naam Beaufort herkennen want er was in de strandwijk vroeger een café met die naam. En er is nog een link, want Cindy heeft nog in de 4Torre gewerkt, de voorganger dus van onze nieuwe zaak. Dat is zeker positief, want zo zien veel klanten direct een bekend gezicht.”

Elsie wilde de zaak sowieso niet alleen runnen en doordat Cindy, die ze een tweetal jaar kent, van Zeebrugge afkomstig is en eerder in de 4Torre werkte was de keuze voor een partner in de zaak snel gemaakt. “Het klikte ook direct goed tussen ons en Cindy zocht ook naar werk; dus dat kwam goed uit”, legt Elsie uit.

Lang open

Elsie geeft toe met het concept van haar zaak, om in Zeebrugge in haventermen te blijven, van twee walletjes te eten. “We zijn geopend van 8 uur 30 ‘s morgens en onze keuken is geopend tot 18 uur. Het is geen grote keuken maar we bieden wel pasta’s, croque’s en pizza aan”, zegt Elsie. “Overdag hebben we een iets ouder cliënteel en serveren we pannenkoeken en wafels. Maar er komen ook wel dokwerkers en lokale mensen over de vloer. Een troef van onze zaak zijn de erg ruime openingsuren. Zo zijn we al steeds geopend geweest tot 3 à 4 uur ‘s nachts. Daar is wel nood aan ‘s nachts. Dokwerkers bijvoorbeeld die tot laat werken – vaak tot 21 uur 30 – hebben tegenwoordig bijna niets meer om nog iets te gaan drinken in de buurt. Naar de avond toe steken we dan de sfeerverlichting aan en met de jukebox er ook bij kan en mag er wel een stevig feestje gebouwd worden. Ik denk eigenlijk dat wij op het goede moment komen want het was wat doods geworden in Zeebrugge, zeker ‘s avonds, en wij brengen wat nieuw leven in de brouwerij.”

Café Beaufort, Vismijnstraat 14, Zeebrugge.

The post Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cian Uijtdebroeks negende in eerste bergrit Ronde van Zwitserland: “Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt”

Torstein Traeen (28) heeft in de Ronde van Zwitersland zijn eerste profzege geboekt. De Noor van Bahrain-Victorious bleef nipt uit de greep van Adam Yates, die de leiderstrui overneemt van Alberto Bettiol. Cian Uijtdebroeks werd negende. “Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen”, aldus Uijtdebroeks.

Lees meer »

Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona”

Het Krakkentornooi van Pitbulls Wielsbeke wordt dit jaar op zaterdag 22 juni gehouden. Het is een leuk en speels toernooitje base- en softball met vereenvoudigde regels. “Zo kan iedereen eens proeven van wat de sport te bieden heeft of gewoonweg plezier maken”, klinkt het.
The post Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona” appeared first on

Lees meer »

Verdachte opgepakt na de dood van vermist Duits meisje (9)

Een 36-jarige man is opgepakt in de Tsjechische hoofdstad Praag in de zaak van de vermoorde Valeriia in de Duitse stad Döbeln nabij de grens met Tsjechië. De man wordt er sterk van verdacht het 9-jarige meisje vermoord te hebben, heeft het Openbaar Ministerie van Chemnitz vrijdag laten weten.

Lees meer »

NOG ÉÉN KEER CRISTIANO (deel 1). Van ongewenst kind tot Gouden Bal: blik op de woelige jeugd van Cristiano Ronaldo

In het voorjaar van 2025 wordt Cristiano Ronaldo 40. Enkele maanden later loopt zijn contract bij Al-Nassr in Saudi-Arabië af. Euro 2024 wordt het laatste kunstje van CR7. Net voor de finale voorstelling van Cristiano blikken we eigenzinnig terug op twee decennia vol dramatiek, controverse, vreugde en verdriet, liefde en leed, maar ook twee decennia boordevol prijzen en weergaloze goals.

Lees meer »