Terugleververgoeding voor zonnepanelen levert amper nog iets op, en dat kan je zelf oplossen

De terugleververgoeding die zonnepaneel-eigenaars krijgen, is vorig jaar veel “sterker gedaald dan de elektriciteitsprijs”, waarschuwt de VREG, de Vlaamse energiewaakhond. Een nieuwe stijging is onwaarschijnlijk, dus roept de VREG eigenaars op het geweer van schouder te veranderen.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. “Het gaat even op… en daarna weer af”: maandag en dinsdag droog en warmer, dan opnieuw de wisselvalligheid in

Geen zondag vandaag die zijn naam eer aandoet. De dag begint op veel plaatsen nog met brede opklaringen en hoge wolkenvelden, nadien verschijnen er meer wolkenvelden die vooral in het westen en het noordwesten van het land vergezeld gaan van buien. In het oosten en het zuidoosten blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in

Lees meer »

“Eén ding is zeker: de Nationale Loterij is nog niet meteen uit de problemen”: expert over de leiderschapscursus die CEO Jannie Haek moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

Zomerbar Barra Dentra toont EK-finale op groot scherm

Zondagavond 14 juli vertoont Barra Dentra op Howest Parking 4 de EK-finale Spanje – Engeland op groot scherm. Ook de rest van de zomer kan je er genieten van de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen. “Ik heb veel bezoekers die blijven terugkomen voor de kwaliteit van het scherm en het geluid, en uiteraard de gezellige sfeer.”
The

Lees meer »

Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers

Flyball is een hondensport die eind de jaren 80 naar België kwam overgewaaid. Sinds kort kunnen baasjes met hun hond hiervoor terecht in Lichtervelde.
The post Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen”

Zoals onze redactie had verwacht verlaat burgemeester Ward Vergote (Visie) de politiek niet en wordt hij voor de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de partij Visie. “Niettegenstaande zijn misstap, verdient iedereen een tweede kans en dat willen we als bestuur ook aan Ward gunnen”, zegt voorzitter Thomas Paret. “Hij wordt lijstduwer, het is aan de kiezer om te oordelen.”
The post

Lees meer »