Stortvloed aan internationale telefoontjes naar Nederlandse militaire politiedienst om drugsrel Nicki Minaj: “We doen gewoon ons werk”

De drugsrel met de Amerikaanse zangeres Nicki Minaj (41) op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee (de Nederlandse militaire politiedienst, red.) een stortvloed aan internationale belletjes opgeleverd. Amerikaanse media wilden tot in de vroege ochtend weten hoe het zoveelste tumult rond de Queen of Rap zou aflopen. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlander (40) verdient miljoenen door producten van Nike en Lego naar Rusland te importeren

Sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 hebben heel wat westerse bedrijven hun activiteiten in Rusland stopgezet. Ook het Amerikaanse sportmerk Nike en de Deense speelgoedmaker Lego trokken zich terug uit het land. Maar door ondernemers als Wijnand Herinckx (40) kunnen Russen toch nog producten van westerse merken kopen. De Nederlandse zakenman verdiende de afgelopen jaren al miljoenen

Lees meer »

Kennissen van vermoord echtpaar op Tenerife over aangehouden Belg: “Hij is impulsief en kan gemakkelijk ontploffen”

Een impulsieveling die er niet voor terugdeinst om mensen voor het minste met de dood te bedreigen. Zo omschrijven kennissen op Tenerife de donderdag in Bergen opgepakte hoofdverdachte van de moorden op Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66). Na de arrestatie van Paul A. en zijn zoon beginnen de eilandbewoners te praten. “Hij dreigde zelfs eens om iemand kapot

Lees meer »

Stad Halle betaalt huur van enkele pop-upwinkels: “Jonge ondernemers stimuleren om leegstand tegen te gaan”

Vanaf dit weekend verschijnen er enkele nieuwe pop-upwinkels in het centrum van Halle. Het gaat onder meer om een sneakershop, een winkel met zelfgemaakte honing en een shop met kinderspullen. Opvallend, het is de stad Halle die de winkelpanden huurt. De uitbaters van de pop-upwinkels betalen dus geen huurgeld en krijgen de kans om van het ondernemerschap te proeven.

Lees meer »

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

DNA-onderzoek bij zeven mannen in dossier Rusthuismoorden levert niks op: “Ik zou echt willen weten waarom oma dood moest”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe

Lees meer »

Brussels Airlines bereidt zich voor op drukste periode van het jaar: 250 extra medewerkers en twee nieuwe vliegtuigen

Brussels Airlines heeft de afgelopen maanden meer dan 250 nieuwe medewerkers aangenomen. De luchtvaartmaatschappij nam twee nieuwe toestellen in gebruik en om ze in de lucht te houden is extra personeel nodig. "Een langeafstandsvliegtuig permanent de lucht inhouden vraagt 60 extra cabinemedewerkers", zegt woordvoerder Nico Cardone. De luchtvaartmaatschappij zet de komende jaren vooral in op vluchten richting Afrika.

Lees meer »

Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel

Onlangs werd in het centrum van Rollegem-Kapelle de jaarlijkse start-to-run feestelijk afgesloten. Een vijftigtal deelnemers, die de voorbije tien weken deelnamen aan de looptrainingen, toonden dat ze inmiddels vijf à tien kilometer kunnen lopen.
The post Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland.

Lees meer »

Franse media zijn zeker dat Mbappé duel tegen Oranje mist, bondsvoorzitter geeft natie sprankeltje hoop: “Laatste info afwachten”

Terwijl Franse media – waaronder het toonaangevende ‘L’Équipe’ – zeker zijn dat Kylian Mbappé (25) het duel vrijdag tegen Nederland mist, wil bondsvoorzitter Philippe Diallo zich niet uitspreken over de onbeschikbaarheid van de Franse sterspeler. Daardoor geeft hij het Franse volk – al dan niet ongewild – een sprankeltje hoop. Mbappé liep maandag tegen Oostenrijk een neusbreuk op en zal

Lees meer »

Tim Moriau op weg naar Club Brugge? Technisch directeur topsport legt na twee jaar functie neer bij Triatlon Vlaanderen

Tim Moriau legt zijn functie als technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen neer. Dat bevestigt de organisatie op zijn website. Moriau, de oprichter van het Runners Lab Athletics Team, zou volgens mediaberichten een aanbieding van Club Brugge op zak hebben.
The post Tim Moriau op weg naar Club Brugge? Technisch directeur topsport legt na twee jaar functie neer bij

Lees meer »