KV Kortrijk verlengt verblijf in hoogste voetbalklasse

 

In de strijd om het laatste ticket in de Jupiler Pro League hebben KV Kortrijk en SK Lommel zondag de terugwedstrijd gespeeld. KV Kortrijk won na verlengingen met 4-2 in het Guldensporenstadion en mag ook volgend jaar op het hoogste niveau aantreden.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Marie Dedecker pleit voor coalitie tussen N-VA, Vooruit en CD&V in Vlaanderen: “Unieke kans om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”

Jean-Marie Dedecker, N-VA-lijsttrekker voor de Kamer in West-Vlaanderen, heeft maandag in ‘Terzake’ op VRT Canvas gepleit voor een coalitie van N-VA, Vooruit en CD&V op Vlaams niveau. “Het zal moeten en ik denk dat we de veto’s een beetje moeten inslikken als we tot een resultaat willen komen”, zei hij.
The post Jean-Marie Dedecker pleit voor coalitie tussen N-VA,

Lees meer »

Tim Merlier houdt in Baloise Belgium Tour Jasper Philipsen en Olav Kooij achter zich op de Wandelaar in Knokke-Heist

Tim Merlier, geboren Kortrijkzaan, heeft donderdag de tweede etappe in de 93ste Baloise Belgium Tour (cat. 2.Pro). Na 184,2 kilometer van Merelbeke naar Knokke-Heist was de 31-jarige sprinter van Soudal Quick-Step op de Wandelaar de snelste in een massasprint. Jasper Philipsen werd tweede, de Nederlander Olav Kooij derde.
The post Tim Merlier houdt in Baloise Belgium Tour Jasper Philipsen

Lees meer »

LIVE. Voor het eerst in het openbaar sinds kankerdiagnose: prinses Kate arriveert aan Buckingham Palace

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Jacqueline Denise brengt eerste maatjes aan wal

“Haring, vassche maotjes!” De Jacqueline Denise bracht zaterdagmiddag de eerste maatjes aan wal, en die werden gesmaakt. “Ze zijn jong, ze zijn zuiver, ze zijn zacht, romig en stevig, ze zijn gerijpt in eikenhouten vaatjes en… ze smaken naar de zee”, constateerde Peter Sabbe van de Gebuurtekring Haven.
The post Jacqueline Denise brengt eerste maatjes aan wal appeared first

Lees meer »

Ruim een kwart minder rendement: slecht weer speelt zonnepanelen parten

17 procent minder opbrengst dan vorige jaar en zelfs 28 procent minder dan in 2020: het uitermate sombere voorjaar van 2024 betekent een fikse knauw voor de stroom die je zonnepanelen leveren. 1 lichtpunt: vorig jaar werden er in Vlaanderen zoveel meer zonnepanelen bijgeplaatst dat we – ondanks het slechte weer – toch ruim 4 procent meer stroom produceren. Maar

Lees meer »

“Wat zij presteren is uitzonderlijk”: ‘Bad Boys 4′ maakt miljoenen winst, maar hoeveel krijgen regisseurs Adil en Bilall?

“Ze zijn nu al de best betaalde Vlaamse regisseurs ooit.” Filmkenners zijn het erover eens: het monstersucces van ‘Bad Boys: ride or die’ doet de kassa rinkelen bij onze Adil en Bilall. Amper één week na release draaide hun tweede Hollywoodprent al meer dan honderd miljoen euro omzet. Maar hoeveel krijgt het regisseursduo zélf om in de spaarpot te steken?

Lees meer »