LIVE. Oud-voorzitterskandidaat Stuer over crisis bij Open Vld: “Wij zijn twintig jaar slecht bezig geweest”

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Van de uitvaart tot haar erfenis: Shannen Doherty liet specifieke instructies achter voor na haar dood

Shannen Doherty overleed zaterdag op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Maar al maanden voor haar overlijden had ze alles geregeld wat er na haar dood zou moeten gebeuren. Samen met haar familie werkte ze alle details uit, van haar uitvaart tot haar nalatenschap. In haar podcast ‘Let’s Be Clear’ deelde Doherty deze plannen met haar luisteraars.

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

PRO geeft nieuwkomers een prominente plaats op de lijst met de slogan ‘Pro voor Iedereen’

In het groene kader van het gemeentelijk domein ’t Torreke in Dadizele stelde PRO woensdagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Moorslede voor. “Het is onze ambitie te wegen op het beleid en het te duwen in een andere richting”, aldus lijsttrekker Ward Gillis. PRO telt nu drie zetels en legt de lat hoger. “De vierde zetel

Lees meer »

Hittegolf Griekse vasteland houdt aan: treinsporen vervormd en verhoogd risico op brand door droogte

Het extreem hete weer in zo goed alles regio’s van het Griekse vasteland blijft aanhouden. De thermometers in de hoofdstad Athene wijzen maandagmiddag 38 graden aan. Meteorologen waarschuwen dat het einde van de hittegolf nog niet in zicht is. “We verwachten temperaturen van 43 graden en meer de komende dagen”, zegt een meteoroloog van de Griekse openbare omroep ERT.

Lees meer »

LIVE. “Schutter Trump al half uur voor aanslag gespot op dak gebouw”- Twintiger maakte vader wijs dat hij naar schietbaan ging

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »