Duitse politie schiet man dood na geweld op EK-feestje

De Duitse politie heeft vrijdagavond een man doodgeschoten in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt. De man viel mensen aan op een privéfeestje in Wolmirstedt. Drie mensen raakten ernstig gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WORLD MATCHPLAY. 20-jarige Beau Greaves volgt zichzelf op bij vrouwen – Vanavond droomfinale tussen Van Gerwen en Humphries

De World Matchplay bij de mannen kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had gisteren genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. Bij

Lees meer »

Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

Lees meer »

Kinderen baas op Gentse Feesten, meer dan 500 activiteiten voor jonge bezoekers: kleuterpretpark, poppenspel en kinderrave

De 181e editie van de Gentse Feesten telt 548 activiteiten voor kinderen en jongeren. Nog nooit richtte het programma zich zo sterk op jonge bezoekers. Het gros van de activiteiten is gratis. Er is een kinderdorp én een kleuterpretpark. Er zijn themaboottochten, optredens en workshops. Deze namiddag is de Vlasmarkt voor één keer de dansvloer voor kinderen. Op Boomtown is

Lees meer »

Overlijden van TikToksterretje Bella (10) ontroert Hollywood: acteur Ryan Reynolds en zangeres Halsey reageren

Het 10-jarige TikTok-sterretje Bella Brave heeft het internet en ook heel wat bekendheden in Hollywood ontroerd. Ze overleed zaterdag na een strijd tegen verschillende aandoeningen, waaronder de zeldzame darmziekte van Hirschsprung en afweerstoornissen. De ouders van Bella maakten dagelijks video’s over Bella’s strijd voor hun 7 miljoen volgers op sociale media.

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama Kate steunt school met Lego en Playmobil

Kate Nkoane, de mama van Zonneburcht-leerling Lerato, zette in het kader van haar CVO Miras-opleiding een actie voor het goede doel op poten. Samen met enkele medestudenten organiseerde ze een grote Lego- en Playmobil-inzameling.
The post Mama Kate steunt school met Lego en Playmobil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Londen en Dublin willen betrekkingen nieuw leven in blazen

De nieuwe Britse premier Keir Starmer en zijn Ierse collega Simon Harris hebben woensdag beloofd om “de betrekkingen tussen de twee landen nieuw leven in te blazen”. De landen zijn “verenigd door geografie en geschiedenis”, stelden de regeringsleiders in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »