Twee doden nadat stuk van Mount Everest vlak onder top afbreekt door gewicht van klimmers

Vlak onder de top van de Mount Everest zijn een paar klimmers naar beneden gevallen toen een stuk van de berg afbrak. Daarbij zouden twee mensen omgekomen zijn. Vier anderen konden zichzelf in veiligheid brengen. De bergrichel brak waarschijnlijk af door het gewicht van de vele mensen die erop stonden. 

Meer krantenkoppen in België

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Open VLD is de grote verliezer van de verkiezingen en dat blijft niet zonder gevolgen. Ontslag voor het voltallige partijbestuur, heel wat minder centen, …
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis kampkaartje? Wij versturen het!

Gaat je (klein)kind of petekind op kamp deze zomer? Dankzij De Krant van West-Vlaanderen kan je hen verrassen met een gratis gepersonaliseerd kaartje, en dat een hele zomer lang. Je vraagt het online aan, en wij versturen het naar het kamp!
The post Gratis kampkaartje? Wij versturen het! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad kent G-sportsubsidietoe aan drie sportclubs

Stad Oostende wil sportclubs graag ondersteunen om een G-sportwerking op te zetten. Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldoet aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + (duiken), Dukes on Wheels (rolstoelbasket) en WIK Oostende (gymnastiek en dans) ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking.
The post Stad kent G-sportsubsidietoe

Lees meer »

Deense premier vier dagen na aanval nog niet op haar best

De Deense eerste minister Mette Frederiksen voelt zich dinsdag, vier dagen nadat ze op straat in Kopenhagen door een man werd aangevallen, nog niet opperbest. Dat zegt ze in een interview met de Deense openbare omroep DR. Vrijdag kreeg ze een vuistslag toen ze in het centrum van de Deense hoofdstad aan het wandelen was.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Deskundigen klappen uit de biecht over valse asbestattesten: “Er zijn te veel cowboys aan het werk. Onze sector is rot”

Er zijn al honderden klachten over asbestattesten voor huizen. Gisteren kon u hier al lezen dat sommige deskundigen valse attesten afleveren, met financiële schade en zelfs gezondheidsrisico’s tot gevolg. Hoe groot is het probleem? Vastgoedmakelaars oefenen druk uit op de controleurs en de opleiding stelt weinig voor. Verschillende asbestcontroleurs getuigen bij HLN: “Ik was helemaal niet goed voorbereid, en dat

Lees meer »

Anke Verslype staat met eigen band Aki op Downtown Festival: “Ieper zal nieuwe plaat in primeur horen”

Festi, Games & Motifs, Bodem, Heaer, Roxie Horse, Whilla Whisper… Het aantal muzikale projecten waar drummer en componist Anke Verslype aan meewerkte is niet meer op één hand te tellen, maar tegenwoordig gaat veel aandacht naar haar eigen band Aki, waarmee ze op vrijdag 21 juni op Downtown Festival in haar thuisstad Ieper staat.
The post Anke Verslype staat

Lees meer »