Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA MIA’: “Van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon”

Vanaf 22 maart 2025 zal het feestje losbarsten met Nathalie Meskens (Tanya), Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam), Helle Vanderheyden (Sophie), Dorian Liveyns (Sky), Chris Van Tongelen (Harry), Maike Boerdam (Donna)… in de musical ‘MAMMA MIA’. Plaats van afspraken: de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater in Hasselt.

Maike Boerdam (afkomstig uit Knokke-Heist) neemt de plaats in van Ann Van Den Broeck en speelt de hoofdrol. Aan de zijde van Stany Crets zal zij het personage Donna vertolken.

Wat vind je van deze productie?

Maike: “Dat is een rol die op mijn lijstje stond om ooit te mogen spelen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik die hoofdrol mag spelen, samen met die twee sterke andere dames.”

Deed je auditie voor deze rol of werd je opgebeld met de vraag om die rol te spelen?

Maike: “Dat laatste klopt. Ik kreeg daarvoor een telefoontje. Dat is uitzonderlijk hoor, want voor veel andere rollen moet ook ik auditie doen.”

Waarom kwamen ze bij u terecht? Ben je de goedkoopste?

Maike (lacht): “Dat niet! Aan zoiets doen we niet mee in West-Vlaanderen hé. Ik heb geen idee waarom ze bij mij terechtkwamen. Dat zal wel door de regisseur Stany Crets komen.”

De cast van ‘MAMMA MIA’. © PADI

Ken je ‘MAMMA MIA’? Heb jij bepaalde herinneringen aan deze productie?

Maike: “23 jaar geleden zag ik die productie in Hamburg. Dat was de eerste keer dat ‘MAMMA MIA’ in een ander land werd opgevoerd dan in Londen. Toen speelde ik ‘Elisabeth’ in een Duitse productie en we moesten dan ook naar andere voorstellingen gaan kijken. Het was een totaal nieuw concept. Nu is dat gebruikelijk dat popliedjes worden gebruikt en dat er een verhaal wordt rondgeschreven. Ik vind het een heel goede voorstelling, waar alles zo juist klopt.”

Jij stond al op het podium voor talrijke producties. Is er een bepaalde moeilijkheidsgraad aan ‘MAMMA MIA’?

Maike: “Ik denk wel dat je je iedere keer 100% moet geven, maar je krijgt veel terug van het publiek. Iedereen maakt wel zo’n dag mee dat je bijvoorbeeld te weinig sliep, maar dan moet je toch voldoende energie erin steken. Daar draait deze voorstelling rond. Maar ik sta er niet alleen, wel met een hele groep.”

‘MAMMA MIA’ wordt pas gespeeld vanaf maart 2025. Vanaf wanneer ga jij je focussen op die rol?

Maike: “In februari 2025 beginnen we te repeteren. Daarvoor zal ik die muziek beluisteren. Eerst doe ik nog mee aan ‘BABES’ en daarna speel ik nog in een andere productie. Maar van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon.”

Kom je nu vaker naar Vlaanderen om te spelen?

Maike: “Vorig seizoen was ik ook vaak present in België. Het is op en af, maar ik vind dat fantastisch. Ik ben daar heel blij om én ook dankbaar dat ik in beide landen terechtkom. Ik woon in Den Haag, dat is heel wat kilometers.”

© gsm Gilles

Is het als West-Vlaamse anders optreden in Nederland of België?

Maike: “Jawel én in West-Vlaanderen is dat nog anders. Ik deed een voorstelling bij ‘Het Prethuis’ van Jeroen Maes en speelde dan vaak in West-Vlaanderen. West-Vlamingen gaan zitten, zijn niet 100% enthousiast wat fantastisch is, maar die zijn wel heel eerlijk. Als ze het goed vinden, zal je dat voelen aan alles. Ik hou van die eerlijkheid. Nederlanders gaan direct staan, terwijl het die dag misschien geen goede voorstelling was en er dus geen staande ovatie moest komen. Een voorstelling hangt van zoveel factoren af. Dat is het mooiste aan theater. De ene keer gaat men door het dak, de andere keer geraakt men net tegen het dak. Dat is het mooie aan live spelen.”

Je kijkt er naar uit om hier in Vlaanderen met de hoofdrol Donna uit te pakken?

Maike: “Absoluut!” (PADI)

Tickets en info: www.deepbridge.be

The post Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA MIA’: “Van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau (Vooruit): “Wat hebben mensen aan snelle regeringsvorming als ze prijs ervan betalen?”

Conner Rousseau heeft nog maar net aangekondigd dat hij opnieuw voorzitter van Vooruit wil worden en hij onderging al een vragenvuur bij VTM NIEUWS. Tijdens het interview van Stef Wauters werd het snel duidelijk dat de Vlaamse socialisten niet zomaar in regeringen zullen stappen: “Waar N-VA en MR voor pleiten, is niet goed voor de koopkracht van mensen, niet goed

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »