HERBEKIJK. Nys kraakt in koninginnenrit: bekijk hier de volledige uitzendingen van de Ronde van Noorwegen

De Ronde van Noorwegen van a tot z herbeleven? Dat kan op deze pagina, waar al onze uitzendingen integraal te herbekijken zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

Barco blijft strijdvaardig nu vergunning voor windturbine in Beneluxpark is vernietigd: “Tweede zit is haalbaar”

Barco betreurt de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de vergunning voor een windturbine op haar bedrijfssite te Kortrijk, maar rekent op een nieuwe vergunning van de Vlaamse Regering in tweede zit. “Dit is een sterk dossier”, zegt projectleider Kurt Verheggen. De Vlaamse regering heeft nu drie maanden de tijd om een beslissing te nemen.
The post Barco

Lees meer »

De Bruyne praat met Saudi-Arabië met oog op transfer

Kevin De Bruyne heeft gesprekken gevoerd met de Saudische Pro League met oog op een transfer. De kans dat die deze zomer nog gebeurt, is klein. De Bruyne heeft nog één jaar contract bij Manchester City en zou in de zomer van 2025 als vrije speler kunnen vertrekken.

Lees meer »

Al een derde van Oekraïens grondgebied aangetast door mijnen en munitie: oorlog veroorzaakt ongeziene milieuschade

Door de oorlog in Oekraïne raken de bodem, de landbouwgrond en het water voor lange tijd verontreinigd. Na elke granaatinslag sijpelt er een cocktail van chemische stoffen in de grond. Honderden fabrieken waar toxisch afval opgeslagen lag, zijn tot puin herleid. En ook het zeewater dreigt vervuild te raken, al doet de biodiversiteit het in de Zwarte Zee momenteel opvallend

Lees meer »