LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. “Misschien niet genoeg klimmer, misschien verbaas ik mezelf”: behoudt Nys leiderstrui in koninginnenrit?

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Van het immokantoor naar het halfrond: deze jobs laten nieuw verkozen parlementsleden (niet) achter

Veel plekjes in het Vlaams Parlement zullen worden ingenomen door doorgewinterde politici. Volgens onze telling waren 82 van de 124 verkozenen al eerder parlementslid. Maar hier en daar zullen toch enkele nieuwe gezichten opduiken. Mensen die vorige week nog aan de slag waren als chemie-arbeider, huisarts of immomakelaar, maar binnenkort voor de eerste keer zullen plaatsnemen in het halfrond. Wij

Lees meer »

Oude weerspreuken blijven verrassend actueel: “Maar nog nooit zoveel natte maanden na elkaar gezien”

Het was de afgelopen dagen best fris en het regende veel. En dat in juni… Al is dat helemaal niet zo vreemd, weet weerman Geert Naessens. “In de oude volksweerkunde werd dat ook wel de ‘schaapscheerderskoude’ genoemd. De meeste oude weerspreuken houden trouwens nog altijd stand, al daagt de klimaatverandering ze wel uit.”
The post Oude weerspreuken blijven verrassend

Lees meer »

Schuldeisers kunnen niet aan het geld van Luc Martens’ echtgenote: “Ondertussen blijven ze in luxeflat wonen”

Een viertal schuldeisers van oud-minister Luc Martens en zijn vrouw Chantal Van Audenhove uit Roeselare willen dat de rechtbank de collectieve schuldenregeling van Van Audenhove stopzet. Door die regeling is Martens’ echtgenote beschermd tegen schuldeisers. “En ondertussen kunnen ze in hun luxeflat blijven wonen. Heel aangenaam, toch?”, sneerde één van de schuldeisers.
The post Schuldeisers kunnen niet aan het

Lees meer »

Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles”

Warmtespecialist Callens wil dit jaar liefst vijftig mensen aanwerven. In een streek waar nog amper werklozen zijn, is dat best wel een pittige uitdaging. “Maar het is zeker niet onmogelijk dat we ons doel gaan bereiken”, zegt zaakvoerder Annick Callens (46). “Op vandaag hebben we al 25 nieuwkomers kunnen verwelkomen.”
The post Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit

Lees meer »

INTERVIEW. Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Van Grieken was gegeneerd over die passage met De Sutter”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour: “Leef een beetje in een droom”

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Eerst wolken en regen, maar meer zon in de namiddag

Vanmorgen zijn er veel wolkenvelden, waaruit soms nog buien kunnen vallen. Het is niet uitgesloten dat er ook enkele donderslagen zijn. In de loop van de namiddag wordt het droger en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 13 graden in de hoge Ardennen en 19 graden in het westen van het land, zo meldt het KMI.

Lees meer »

Dominique (53) sterft na crash tijdens ritje in auto van schoonbroer: “Erwin had een zware BMW en ze wilden hem eens testen”

Na een familiefeest in Ieper ging Dominique Depoorter (53) zondagavond nog even mee met z’n schoonbroer om diens BMW te testen. Op de Zuiderring ging het mis: er ontstond een aanrijding, de BMW raakte van de weg en tolde een veld in. Dominique stierf ter plaatse. “Dit heeft niemand gewild”, reageert schoonbroer Erwin die aan het stuur zat.

Lees meer »

“Het wordt druk, maar ik ga ervoor”: Charlotte Verkeyn (N-VA) mag naar de Kamer

N-VA behoudt haar ‘Oostendse’ Kamerzetel met een nieuw gezicht. Charlotte Verkeyn zal zich naar eigen zeggen wel wat moeten reorganiseren op professioneel vlak. Ze reed een snel parcours bij de Vlaams-nationalisten en verstevigt haar positie in de badstad. “Ik ben nog altijd aan het bekomen, want ik had het niet verwacht.”
The post “Het wordt druk, maar ik ga

Lees meer »

Groot cocaïnenetwerk opgerold in Europa

In Europa is een groot netwerk voor de invoer van drugs opgerold. Dat zegt de Europese politiedienst Europol. Bij de operatie waaraan ook België deelnam, zijn een veertigtal arrestaties verricht en is acht ton cocaïne in beslag genomen, onder meer in ons land.

Lees meer »