HERBELEEF. Nys kraakt in koninginnenrit: bekijk hier de volledige uitzendingen van de Ronde van Noorwegen

De Ronde van Noorwegen van a tot z herbeleven? Dat kan op deze pagina, waar al onze uitzendingen integraal te herbekijken zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, reddingsactie van 4 vermisten zal nog tot vanavond duren

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Melissa Depraetere zet licht op groen voor Vlaamse formatie: “Vertrouwen gekregen in gesprekken met Bart De Wever”

Vooruit is bereid om onderhandelingen op te starten met N-VA en CD&V over de vorming van een Vlaamse regering. Dat meldt de partij woensdag in een persbericht. Voorzitter Melissa Depraetere leest in de startnota van informateur Bart De Wever “een duidelijk signaal” dat de drie partijen “bereid zijn om de komende maanden te onderhandelen over een warmer en socialer Vlaanderen”.

Lees meer »

Hevige regenval op komst, maar toch is er ook goed nieuws

Vanaf dinsdagmiddag wordt hevige regenval verwacht. Het noodnummer 1722 is geactiveerd en het KMI heeft in meerdere provincies code geel afgekondigd. Toch hebben experten goede hoop dat eventuele wateroverlast beperkt blijft: “Het iets warmere weer zorgt voor meer verdamping.”

Lees meer »

Nu modder dreigt voor Vlaamse festivals: dit waren de natste, modderigste en meest legendarische edities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Gebrekkige controles en ouderwetse werkprocessen: zware kritiek van Hoge Raad op Brussels parket in zaak-Lassoued

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »

Europese begroting nadert kaap van 200 miljard euro

De Europese Commissie wil dat de Europese Unie volgend jaar voor bijna 200 miljard euro aan financiële verbintenissen kan aangaan, zo bleek woensdag bij de presentatie van de Europese ontwerpbegroting voor 2025. Daarnaast plant de Commissie nog eens 72 miljard euro aan uitbetalingen uit het coronaherstelfonds.

Lees meer »

N-VA Cultuurschepen Griet Vanryckegem naar Vlaams Parlement: “Ik ben de Menenaar zo enorm dankbaar voor zijn stem”

De Wieltjesstad kent haar ondertussen al 12 jaar als Cultuurschepen, maar binnenkort zal ook in het Vlaams Parlement de naam Griet Vanryckegem (N-VA) een belletje doen rinkelen. De Meense lerares-politica neemt ons terug naar haar jeugd en het cultuurbeleid en blikt (een beetje) vooruit. Een belangrijke schakel in deze goed geoliede machine is haar gezin: “Dat is mijn steunpilaar.”

Lees meer »