LIVEBLOG LONDON RIDE. Twee rensters vormen vlucht van de dag, kan Kopecky meteen juichen in Colchester?

Een dikke maand na Luik-Bastenaken-Luik hervat wereldkampioene Lotte Kopecky (28) vandaag de competitie in Ford RideLondon Classique. Kopecky vindt met de eerste etappe een parcours op haar maat, al zal ploeggenote Wiebes dat ook vinden. Kan de wereldkampioene meteen scoren in Londen? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

“Elke dag met glimlach gewerkt”: Viva Huisartsen neemt na 42 jaar afscheid van dokter Marc Viaene (68)

Na een loopbaan van net geen 43 jaar trekt Marc Viaene op vrijdag 28 juni de deur van zijn huisartsenpraktijk in Beveren definitief achter zich dicht. De 68-jarige dokter gaat vanaf dan genieten van zijn welverdiend pensioen. Viva Huisartsen blijft wel voortbestaan. Enkele interne dokters namen de praktijk over. “Het is fijn dat op die manier mijn levenswerk wordt verdergezet”,

Lees meer »

Kopecky oppermachtig naar zesde Belgische tijdrittitel, Goossens en Norbert Riberolle pakken zilver en brons

Op een glooiend parcours in Binche zette Lotte Kopecky (28) de tijdrit zoals verwacht met overmacht naar haar hand. Aan het eerste tussenpunt leek het nog even spannend te worden, maar aan de finish waren de waardeverhoudingen duidelijk. Marthe Goossens (22) pakte op ruime afstand zilver, en Marion Norbert Riberolle werd derde. Kopecky onttroont zo Ann-Sophie Duyck en wordt alleen

Lees meer »

Cursisten Fietshersteller tonen hun werk

Na een tussenpauze van enkele jaren organiseert cvo MIRAS sinds september opnieuw cursussen Fietshersteller in regio Waregem. De cursisten leerden er onder andere hoe fietsen van losse frames en onderdelen tot volledig rijklare fietsen worden opgebouwd, een aanpak die wel gesmaakt wordt door de cursisten.
The post Cursisten Fietshersteller tonen hun werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen Carrefour in Marktstraat wordt vervangen door klein park: “Willen er iets mooi van maken”

De gemeente laat een deel van de gewezen Carrefour Market in de Marktstraat afbreken en in de plaats komt er een klein park. Een kleine achterliggende woning in de Poststraat gaat ook tegen de vlakte. Op die manier komt er een verkeersveilige doorgang van en naar de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier en de drukke Roeselarestraat. De afbraakwerken en de aanleg

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

Antwerps productiehuis Geronimo fuseert met Nederlands tv-bedrijf om internationale versies ‘Bestemming X’ te maken

Geronimo productions, het Antwerps productiehuis van onder meer ‘Helden van vuur’, ‘Onder vuur’ en ‘Bestemming X’ gaat fuseren met het Amsterdamse televisiebedrijf Villain Studios. Samen zullen ze programma’s maken voor internationale televisiezenders. Te beginnen met een Duitse versie van ‘Bestemming X’ voor Prosieben, de grootste commerciële zender van Duitsland.

Lees meer »

Bommelding bij distributiecentrum van farmaceutisch bedrijf Livlina in Tessenderlo: 100 mensen geëvacueerd, speurhonden doorzoeken bedrijf

De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft vanmorgen een bommelding gekregen bij het distributiecentrum van farmaceutisch bedrijf Livlina in Tessenderlo. Een 100-tal mensen – medewerkers van het bedrijf en het aanpalende bedrijf Practimed – zijn uit voorzorg geëvacueerd. De politie controleert momenteel het bedrijf met speciaal getrainde honden. Een kleine explosie op het terrein eerder vandaag zou niets met de melding te

Lees meer »

Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking

Deze week is een belangrijke mijlpaal bereikt in de werkzaamheden van de Kuurnse centrumvernieuwing. De allerlaatste rioleringsbuizen werden succesvol geplaatst op het kruispunt van de Kon. Leopold III-straat en de Twaalfde-Liniestraat.
The post Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onder water kom ik tot rust”: Carolien Pelgrim uit Nieuwpoort behaalt brons als… zeemeermin Sun op Swiss Merlympics

Sommige sportieve prestaties krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en dat is zeker ook het geval voor de bronzen medaille van Carolien Pelgrim (31), die als Zeemeermin Sun samen met het Belgische team deelnam aan de Swiss Merlympics. Deze wedstrijd voor zeemeerminnen vond plaats op 25 en 26 mei in het Zwitserse Fiesch.
The post “Onder water

Lees meer »

43 Wervikse handelaars nemen deel aan eerste editie STRAF!

De eerste editie van STRAF! door de ondernemersorganisatie Unizo Wervik-Geluwe telt dit weekend 43 deelnemers. STRAF! is de opvolger van Straffen Toebak, waar er door verminderd succes een einde aan kwam.
The post 43 Wervikse handelaars nemen deel aan eerste editie STRAF! appeared first on KW.be.

Lees meer »