LIVEBLOG LONDON RIDE. Rensters zijn vertrokken, kan Kopecky meteen juichen in Colchester?

Een dikke maand na Luik-Bastenaken-Luik hervat wereldkampioene Lotte Kopecky (28) vandaag de competitie in Ford RideLondon Classique. Kopecky vindt met de eerste etappe een parcours op haar maat, al zal ploeggenote Wiebes dat ook vinden. Kan de wereldkampioene meteen scoren in Londen? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug

Na een jaar onderbreking staat Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst opnieuw in voor de Trofee van Vlaanderen en de Internatie. Respectievelijk op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Beide wedstrijden vinden zeker plaats, maar hoe het parcours er uitziet staat nog niet 100 procent vast.
The post Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

PFAS in zeeschuim: geen (onmiddellijke) reden tot paniek

Er zit PFAS in zeeschuim, zeewater en zeelucht. Nu het zomer is, en mensen graag tijd doorbrengen aan de zee, is daar steeds meer bezorgdheid over. Dat merkte de provincie West-Vlaanderen op. Moeten we de zee mijden? “Nee, het gaat slechts om kleine hoeveelheden, daar ga je niet ziek van worden.”

Lees meer »

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen

Team Belgium liet woensdag via X (het vroegere Twitter) weten dat Emma Meesseman samen met ruiter Jérôme Guéry de vlag van ons land zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Die vindt plaats nu vrijdag.
The post Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen appeared first

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt

De bestuurder van een quad is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in Oostrozebeke. De MUG-helikopter rukte uit en landde midden op een kruispunt. Uiteindelijk werd het slachtoffer met een gewone ambulance afgevoerd.
The post Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Parijs is precies Fort Knox”: hoe Olympische Spelen zwaarst bewaakte evenement ooit zal zijn

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »