Liesbeth Van Impe keek vol verwondering naar ‘Het conclaaf’: “Op een belangrijke vraag komt geen antwoord”

Kunnen politici normaal met elkaar omgaan? Het Conclaaf (VTM) probeert die vraag te beantwoorden door er vol de spotlichten op te zetten. Zo lukt het natuurlijk niet. Al is wat wel te zien is, niet bemoedigend.

 

Meer krantenkoppen in België

Hulpdiensten stoppen met zoeken naar slachtoffers na explosie in Hoboken, oorzaak blijft onduidelijk: “Ik heb geen gas geroken”

Volgens het Antwerpse parket is er nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de ontploffing in het woonblok in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken, die het leven kostte aan vier bewoners. Maar verschillende bewoners beweren nooit klachten te hebben gehad over een gasgeur in het gebouw. De hulpdiensten zetten intussen hun zoekactie stop. De kans dat er nog een vijfde

Lees meer »

“Genieten van elke kilometer”: de GT-categorie blijft ook in Ieper het grote publiek aanspreken

De komst van de R5-wagens heeft vanaf het seizoen 2012 het wedstrijdbeeld in de rallysport volledig veranderd. De R5’s zijn de koninginneklasse geworden in zowat alle kampioenschappen en zowel deelnemers als publiek kunnen deze snelle bolides appreciëren. Er zijn echter een deel piloten die bewust voor een alternatief kiezen en niet de zoveelste R5-wagen in de rij aan de start

Lees meer »

Olijfbomen van verzet

Ze zijn eigenwijs. Kreupel of jeugdig capricieus. Hun zilvergroene kroon oogt statig. En ze zijn met zo’n tien miljoen, de olijfbomen op de Westelijke Jordaanoever. Ze voorzien in het levensonderhoud van meer dan 100.000 Palestijnse families en in het najaar, wanneer er geoogst wordt, verzamelen vrienden en familie eromheen. Dan worden er tradities in ere gehouden, eeuwenoud maar altijd actueel,

Lees meer »

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalde 303.326 voorkeursstemmen bij de Europese verkiezingen. Hij moet inzake populariteit enkel voormalig premier Sophie Wilmès (MR) voor laten gaan. “Ik behaalde het meeste aantal voorkeursstemmen uit de geschiedenis van mijn partij”, glundert deze politicus.
The post Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst appeared first on

Lees meer »

Opnieuw goud! Alexander Doom leidt Belgian Tornados naar hun vierde Europese titel op 4x400m

Het Belgische estafetteteam bij de mannen op de 4×400 meter heeft woensdag op de slotdag van het EK atletiek in Rome een gouden medaille veroverd. De Belgian Tornados klokten 2:59.84, goed voor hun vierde Europese outdoortitel. Italië (3:00.81) en Duitsland (3:00.82) mochten mee op het podium.
The post Opnieuw goud! Alexander Doom leidt Belgian Tornados naar hun vierde Europese

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Franse gevangene gaat stemmen en neemt meteen de benen

In Zuid-Frankrijk is een gevangene ontsnapt nadat hij zijn stem had uitgebracht voor de Europese verkiezingen. De man was gedetineerd in een gevangenis in Arles en was “onder toezicht met verlof” om zijn stem uit te brengen, meldt een bron tegen persbureau AFP.

Lees meer »