Parvovirus rukt ook op in ons land, en dat is gevaarlijk voor zwangere vrouwen: “Sprake van ongewoon aantal besmettingen”

Het aantal infecties met het parvovirus neemt toe in heel Europa en ook in ons land. Het virus veroorzaakt de veelal onschuldige ‘vijfde’ kinderziekte, maar voor ongeboren baby’s kan het levensgevaarlijk zijn. “Er is sprake van een ongewoon aantal besmettingen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaantje Indra Médard neemt deel aan Europees kampioenschap: “Mijn EK is geslaagd bij minstens één medaille”

“In 2013 heb ik het wereldkampioenschap in Zandvoorde als jonge supporter van veertien meegemaakt. Dit blijft tot op heden een prachtige herinnering. In 2018 mocht ik als eerstejaarssenior op onze piste deelnemen aan het EK”, mijmert Indra Médard (25) bij vorige grote organisaties van Zwaantjes RC Zandvoorde. Van vrijdag 19 tot donderdag 25 juli ambieert de regerende nationaal kampioen in

Lees meer »

10 jonge sterren van een miljard: ouderwets Real Madrid is met Kylian Mbappé helemaal klaar voor de toekomst

Tienduizenden telefoons gingen de lucht in bij de blije intrede van Kylian Mbappé, kinderen kirden van plezier, de zoon van Thibaut Courtois legde zelfs een souvenir voor het leven vast. Impressies van een historische dag in Madrid, waar de wedergeboorte van zijn Galactico-tijdperk eindelijk een gezicht kreeg. Of hoe Real Madrid op een ouderwetse manier en met 10 jonge sterren

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »

Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide

De hulpdiensten moesten donderdag vlak voor het middaguur uitrukken naar het bedrijf Condeco in de Heernisse in Diksmuide voor een brand. Een afzuiginstallatie voor zaagmeel had er vuur gevat en die moest de brandweer blussen. Daarbij hadden ze een uur werk.
The post Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »