Zorgt Europa League-winst van De Ketelaere voor upgrade van Belgische Europese tickets? Dit zijn de voorwaarden

Heeft de Europa League-winst van Atalanta straks een positieve invloed op de Europese tickets van ons land? De kans zit erin dat de derde uit de Jupiler Pro League, momenteel Anderlecht, zich rechtstreeks plaatst voor de Europa League. Al zijn daar wel nog wat voorwaarden aan verbonden. 

Meer krantenkoppen in België

Grote onrust na aankondiging 385 ontslagen bij koerierbedrijf FedEx: “Twintigtal werknemers spontaan in staking”

Bij koerierbedrijf FedEx op goederenluchthaven Brucargo is grote onrust ontstaan na de aankondiging van 385 ontslagen op een bijzondere ondernemingsraad. Een twintigtal werknemers zijn daarop spontaan in staking gegaan. “De reacties variëren van gelatenheid tot boosheid. Mogelijk volgen er nog meer acties”, zegt secretaris Kris Vanden Bossche van ACV Puls.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Ieper: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Ieper trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Ieper.
The post Verkiezingsresultaten in Ieper: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Roeselare maakt 69.000 euro vrij voor proefprojecten rond de buitenschoolse opvang

Heb jij een idee om de buitenschoolse opvang nog toegankelijker en kwalitatiever te maken? Nog?tot en met woensdag 26 juni kan jij samen met andere ouders of organisaties een proefproject?indienen. De Stad verdeelt maar liefst?69.000 euro?om nieuwe initiatieven te ondersteunen.?
The post Stad Roeselare maakt 69.000 euro vrij voor proefprojecten rond de buitenschoolse opvang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hevige brand zorgt voor veel schade in woning in Itegem

In Itegem bij Heist-op-den-berg heeft een hevige brand gewoed in een woning. De brand ontstond in de garage van het huis, maar is al snel overgeslagen op de zolder. Er is veel rook- en waterschade in de woning en het dak is volledig uitgebrand. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond.

Lees meer »

Don Bosco-gemeenschap Buizingen beraadt zich over toekomst na verlies van erkenning als parochie: “Financieel wordt dit een uitdaging”

Nu de Don Bosco-gemeenschap in Buizingen na het verlies van de erkenning als parochie verder gaat als onafhankelijke geloofsgemeenschap, moet ze ook financieel op eigen benen zien te staan. "We verliezen een dotatie van 60.000 euro, maar de al bestaande vzw kan dit helpen opvangen", klinkt het. De gemeenschap hoopt ook via een erfpachtovereenkomst gebruik te kunnen blijven maken van

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 roepen alle strijdende partijen op om hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het einde van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep voorstander is van een wapenstilstand

Lees meer »

Hof ter Daele breidt deze zomer uit met unieke strandbar

De origineelste strandbar van de hele provincie? Die vind je deze zomer in … het landelijke Beauvoorde. Didier Willems (37) bouwde eigenhandig een ‘strandhut’ op zijn Hof ter Daele en liet daarvoor ook drie vrachtwagens vol zand aanvoeren. Hij plant er de komende maanden onder meer een lingeriedefilé, toont de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm en verwelkomt

Lees meer »

HET GELD VAN DE DUIVELS. Met die ene belofte in het achterhoofd: hoe Romelu Lukaku ook zonder oliedollars al (veel) meer dan 100 miljoen verdiende

Romelu Lukaku (31) was zes jaar toen hij besefte: “We zijn blut.” Vandaag kloppen de Saoedi’s met zakken vol geld aan zijn deur. Over heel zijn carrière verdiende de spits meer dan 100 miljoen euro bruto aan basissalaris alleen. Met in zijn achterhoofd altijd die ene belofte aan zijn moeder en grootvader. “Was je niet bij mij toen ik niets

Lees meer »

Toneelleraar voor rechter na seksueel misbruik van leerlingen: “Hij filmde ook onder rokken van meisjes op muziek- en basisschool”

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een straf met probatie-uitstel tegen een voormalige toneel- en muziekleraar uit Beersel voor het seksueel misbruik van verschillende jonge meisjes die les bij hem volgden. Bij een huiszoeking bleek de man ook een gigantische collectie foto’s en video’s van gruwelijk seksueel kindermisbruik te bezitten.

Lees meer »

Bruggeling Brent Deklerck en Bredenaar Rien Denolf nationaal kampioen trampoline synchroon

Op het BK in Beveren-Waas in de discipline trampoline synchroon behaalden Bruggeling Brent Deklerck en Rien Denolf uit Bredene van WIK Oostende de nationale titel. Ze deden beter dan Simon Debacker en Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie).
The post Bruggeling Brent Deklerck en Bredenaar Rien Denolf nationaal kampioen trampoline synchroon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ardooise 55-plussers sporten zich jong

In de sporthal van De Ark in Ardooie kun je als 55-plusser voortaan regelmatig sporten. Het is een uitnodiging om als senior fit te blijven. Het initiatief richt zich naar de senioren die niet aangesloten zijn bij een bestaande seniorenvereniging. Er zijn de indooractiviteiten waarbij de nadruk ligt op de variatie in het aanbod van
The post Ardooise 55-plussers

Lees meer »

Björn (46) klemgereden en in elkaar geslagen op pechstrook: “Ze lieten mij voor dood achter en reden verder”

“De laatste dagen voelde het alsof ik in een slechte actiefilm meespeelde”, getuigt de 46-jarige Björn. Hij werd zondagavond door enkele wegpiraten klemgereden op de E17 in Zwijndrecht. Hij werd uit zijn auto getrokken, in elkaar geslagen op de pechstrook en vervolgens voor dood achtergelaten. Op Facebook plaatste hij een oproep naar getuigen. “Zolang er geen verdachten zijn opgepakt, blijf

Lees meer »