Deze Vlamingen zijn helemaal klaar voor het EK: “7 dagen bezig om 3,5 kilometer vlaggetjes op te hangen in onze straat”

Er is geen EK-koorts, schreven we enkele dagen geleden. Maar dat is buiten Gino, Aïssa, Dirk, Annemie, Katrien en nog een andere Gino gerekend: die zes zijn er helemaal klaar voor, en haalden al hun vlaggen en tricolore attributen uit de kast. “Een buurvrouw sprak mij aan: ‘Meneer, ik had een shitdag op het werk, maar nu ik al die versiering zie, ben ik die alweer vergeten. Merci.’” 

Meer krantenkoppen in België

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Britse regering krijgt onder Starmer een grondige facelift

De regeringsploeg van de kersverse Labour-premier Keir Starmer is begonnen. Opvallend: het is een heel vrouwelijk team, en bijna alle bewindslieden kregen hun opleiding in een openbare school. Aan de benoemingen is te zien dat Starmer zich grondig heeft voorbereid op de machtswissel.

Lees meer »

Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter

Pas twee jaar geleden begon de 37-jarige Cindy Catteeuw (37) onder de deskundige begeleiding van trainer Willy Ligneel met competitief lopen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Eind juni liep de leerkracht onverwacht naar de Belgische titel op de 800 meter in de categorie V35-39.
The post Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter appeared first

Lees meer »

Wie op Wimbledon wil schitteren, moet kunnen wachten

Het is een onderbelicht maar kenmerkend aspect van tennis: het vele wachten. Op een regenbui, op de service van je tegenstander, op de partij die voor de jouwe staat gepland. Op Wimbledon is het niet anders.“Ga niet tennissen als je niet van wachten houdt”

Lees meer »

Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Knorrig prinsje, 2 royals in 1 jurk en nostalgie voor William

Royals kunnen dezelfde smaak hebben en in dezelfde winkel shoppen, en dat viel deze week op. De Deense koningin Mary en Zara Tindall, nichtje van koning Charles, maakten hun opwachting in dezelfde outfit. Waar hadden ze die gevonden? Waarom verspreidde de Zweedse prins Carl Philip een familiefoto waarop zijn zoontje zo schijnbaar verveeld poseerde? En wat maakte een bezoek van

Lees meer »

In het hoofd van de ontroostbare Jasper Stuyven: alsof zijn hele wijnkelder plotsklaps vernietigd werd, en dat tien keer na elkaar

Zelfs toen hij in het eigen Leuven net naast het WK-podium viel, was het verdriet niet zo immens als in Troyes. Jasper Stuyven leek op elf kilometer van de streep richting die verlossende ritwinst in de Tour te stomen, maar werd 780 meter voor de finish gevat… Ontroostbaar in de derde graad. Onze journalist, die Stuyven al jaren van nabij

Lees meer »

Zijn ex-vriendin krijgt een deel, andere begunstigden buitenspel gezet: de erfenis van Matthew Perry doorgelicht

Hij speelde tien seizoenen lang de iconische rol van Chandler Bing in ‘Friends’ en toch had Matthew Perry, die vorig jaar overleed, ‘maar’ 1,4 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Waar is zijn fortuin naartoe? Scoort Perry daarmee beter of slechter dan zijn vijf beroemde ‘Friends’? En wie heeft er allemaal recht op zijn erfenis? “Ik heb bewust geen voorzieningen

Lees meer »

Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt”

Kirby Ceulemans (38) en haar zoon Jason (16) baten voortaan de zomerbar Den Agaar uit in de Asstraat 37 in De Mokker. Gevestigd in de nieuwe hangaar van haar vriend Stijn Depoorter, biedt deze sfeervolle bar zowel binnen- als buitenzitplaatsen.
The post Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt” appeared first on KW.be.

Lees meer »