Opschudding in concertland: VS klaagt oppermachtig Ticketmaster-moederbedrijf aan

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en een groep Amerikaanse staten gaan Live Nation Entertainment donderdag aanklagen. Dochterbedrijf Ticketmaster heeft volgens de aanklagers een veel te machtige positie bij de verkoop van concertkaartjes. De aanklacht heeft mogelijk grote gevolgen voor de toekomst van het enorme mediaconcern, dat al jaren onder vuur ligt. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Van Grieken was gegeneerd over die passage met De Sutter”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »

Wereldberoemde Japanse architect Fumihiko Maki overleden

Fumihiko Maki, de Japanse architect die onder meer het Four World Trade Center ontwierp, is afgelopen donderdag overleden aan een natuurlijke dood. Dat heeft het persagentschap Kyodo gemeld. De 95-jarige man stierf kort voor de opening van het Reinhard Ernst Museum in de Duitse Wiesbaden, dat gebaseerd is op zijn ontwerp.

Lees meer »

Hoe komt het dat Vlaams Belang minder goed scoort dan peilingen hadden voorspeld? “Niét aan de partij zelf te wijten”

Waar ging het mis voor het Vlaams Belang? Want de partij doet het een pak minder goed dan de peilingen hadden voorspeld. Onze HLN-columnist Noël Slangen maakt de analyse en ziet drie factoren die een rol hebben gespeeld: “Bart De Wever heeft niet dezelfde fout gemaakt als de concurrenten van de extreemrechtse Geert Wilders in Nederland wél hebben gemaakt.”

Lees meer »

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalde 303.326 voorkeursstemmen bij de Europese verkiezingen. Hij moet inzake populariteit enkel voormalig premier Sophie Wilmès (MR) voor laten gaan. “Ik behaalde het meeste aantal voorkeursstemmen uit de geschiedenis van mijn partij”, glundert deze politicus.
The post Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst appeared first on

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Duitse kanselier Scholz dringt aan op versterking Oekraïense luchtverdediging

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Rellen in Buenos Aires tegen geplande hervormingen

In Buenos Aires in Argentinië kwam het woensdag tot rellen bij straatprotest tegen geplande hervormingen van de utraliberale president Javier Milei. De politie zette traangas in, waarna verschillende personen, demonstranten maar ook volksvertegenwoordigers, naar het ziekenhuis moesten voor verzorging.

Lees meer »