Na incident met Joost Klein, ook Duncan Laurence had negatieve ervaring met Songfestival: “Het heeft veel kapotgemaakt”

De Nederlandse zanger Duncan Laurence (30) begrijpt hoe Joost Klein (26) zich voelt na zijn diskwalificatie voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hijzelf en de Nederlandse inzending van vorig jaar werden afgemaakt in de media. “De negatieve berichtgeving had zo’n grote impact dat we al tegen een burn-out aan zaten terwijl het nog niet eens was begonnen”, zegt de zanger die in 2019 de wedstrijd won. 

Meer krantenkoppen in België

Vermist Duits meisje (9) uit Oekraïne dood teruggevonden: politie richt zich in onderzoek op “directe sociale kring van de familie”

Een meisje dat al meer dan een week vermist was in Duitsland is dood teruggevonden. Dat meldt de politie woensdagmiddag. Volgens de politie is het al zeker dat het 9-jarige meisje, afkomstig uit Oekraïne, het slachtoffer werd van een misdrijf. “Het onderzoek richt zich momenteel op de sociale kring van de familie”, zegt politiechef Mandy Kürschner in ‘Bild’.

Lees meer »

Bram Degrieck blijft voorlopig aan als burgemeester van De Panne: “Bij mijn weten is er geen klacht of verdenking tegen mijn persoon”

Bram Degrieck blijft voorlopig aan als burgemeester van De Panne. Dat meldt hij woensdag naar aanleiding van de huiszoeking op het gemeentehuis van de kustgemeente. Degrieck weet naar eigen zeggen niet waarover het onderzoek precies gaat. Volgens verschillende media zou het gaan om een dossier van een beveiligingscamera in de strijd tegen mensensmokkel. “Als dat klopt, dan weet ik niet

Lees meer »

Man die dochtertjes Maud (8) en Ona (5) vermoordde moet ook naar rechter voor stalking: “Zelfs vanuit de gevangenis bleef hij zijn ex lastigvallen”

Na de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5) bleef Chris Vanhaverbeke (44) hun moeder lastigvallen. Eerst met brieven en later met nachtelijke telefoontjes. “Hij schakelde zelfs medegedetineerden in”, zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche. Voor die stalking riskeert de Waardamse landbouwer twee jaar cel.

Lees meer »

Heeft CD&V nu verloren of niet? “Misschien iets te veel Mahdi en iets te weinig Van Peteghem, Verlinden en Crevits”

CD&Vierde: geen podiumplek voor Sammy Mahdi en de zijnen. Waar de christendemocraten hadden gemikt op een derde plaats, lijken ze genoegen te moeten nemen met hooguit een vierde stek, ná rechtstreekse concurrent Vooruit. Volgens voormalig boegbeeld en oud-premier Yves Leterme heeft zijn partij te weinig durf en smoel getoond. Een analyse die sommigen in de zaal deelden: “We hebben bijvoorbeeld

Lees meer »

Thiam haalt haar grote gelijk met unieke derde Europese titel én waarschuwt de tegenstand: “In Parijs ga ik nog beter zijn”

De twijfels zijn weggeveegd, de druk is weg. Met haar derde Europese titel op rij in de zevenkamp bombardeert Nafi Thiam (29) zichzelf tot topfavoriete om ook voor de derde keer op rij Olympisch kampioen te worden. Of hoe ze door een langere en andere voorbereiding veel meer rust heeft gevonden en gigantische stappen vooruit heeft gezet.

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

ANALYSE. Waarom Bart De Wever op twee schaakborden tegelijk speelt: “Als hij het slim speelt, is hij de logische premier”

Bart De Wever (N-VA) laat niets aan het toeval over: zowel Vlaams als federaal speelt hij informateur. Zo houdt hij de regie van de regeringsvorming strak in handen. Momenteel gunnen zijn potentiële coalitiepartners hem ook die rol. Ligt de weg nu breed open voor een regering tegen het eind van de zomer? En waarop dreigt het nog vast te lopen?

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in loods in Machelen

De brandweer is uitgerukt om een brand in een loods op de terreinen van Brucargo te blussen in Machelen. "We zijn ter plaatse geconfronteerd met een uitslaande industriebrand, die we op dit ogenblik aan het blussen zijn", zegt Wouter Jeanfils van Brandweerzone Vlaams-Brabant West.

Lees meer »

Zomerbar Pullevullerie schiet uit de startblokken in Staden: “Onze bar is de ideale fietsstop”

Steven Platteeuw en Annelies Geirnaert openden vorig jaar voor het eerst hun zomerbar Pullevullerie in de Nijverheidstraat in Staden. De eerste editie bleek een schot in de roos te zijn. Steven en Annelies beslisten dan ook een vervolg aan het succesverhaal te breien. Aan het concept wordt niets gewijzigd, al staan er wel enkele nieuwigheden op stapel.
The post

Lees meer »

Maarten Breckx en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: ontdek hun voorspellingen, doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder en doe vooral zélf

Lees meer »