Restaurant Pieter in Veurne | Kleinste restaurant van België is erg bijzondere ervaring

07:01 Geen uitgebreide wijnkaart, beperkte openingsuren en zelfs geen koffie, maar de heerlijke gerechten maken dat goed, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler. 

Meer krantenkoppen in België

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

The War on Drugs bekronen het Cactusfestival in Brugge

Patrick Keersebilck, afscheidnemend directeur van Cactus Muziekcentrum, blikt tevreden terug op het Cactusfestival in Brugge. Drie uitverkochte dagen, geen incidenten en een relaxte sfeer. Met als muzikale hoogtepunten punkoma Patti Smith en The War on Drugs. En de schade aan het Minnewaterpark door de modder? Terrein effenen, herzaaien en over drie weken bloeit het gerenoveerde stadspark als tevoren.
The

Lees meer »

“Trots dat ik de loodzware behandeling heb doorgezet”: wielerkampioene Jilke (17) overwint kanker

Ze won bij de jeugd nationale titels op de weg en op de piste, maar het afgelopen jaar stond Jilke Michielsen (17) voor een veel zwaardere strijd: in september vorig jaar werd botkanker vastgesteld en wat volgde, waren maanden vol chemo en bestralingen. Onlangs kreeg ze echter goed nieuws: Jilke is kankervrij. En meteen wil ze alweer grenzen verleggen. “Ik

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John en Chris na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

Nieuw onderzoek naar gezonde zeelucht: “Meten wat het effect is van de kust op onze fysieke gezondheid”

Het is een eeuwenoude legende dat zeelucht gezond is en mensen geneest. Een onderzoeksgroep van de Universiteit Gent wil deze legende nu effectief gaan bewijzen of juist tegenspreken. “We willen het gevoel dat we ervaren bij een bezoek aan de kust omzetten in meetbare resultaten en kijken wat het effect is van de kust op onze fysieke gezondheid”, vertelt PhD

Lees meer »