ANALYSE. Waarom Bart De Wever op twee schaakborden tegelijk speelt: “Als hij het slim speelt, is hij de logische premier”

Bart De Wever (N-VA) laat niets aan het toeval over: zowel Vlaams als federaal speelt hij informateur. Zo houdt hij de regie van de regeringsvorming strak in handen. Momenteel gunnen zijn potentiële coalitiepartners hem ook die rol. Ligt de weg nu breed open voor een regering tegen het eind van de zomer? En waarop dreigt het nog vast te lopen? Vooral Vooruit belooft een lastige klant te worden. Wij maken de analyse van de huidige situatie: “Als De Wever het slim en evenwichtig speelt, en elke coalitiepartij het nodige comfort geeft, dan is hij de logische premier.” 

Meer krantenkoppen in België

Stad Gent legt regels vast voor compensaties bij grote bouwprojecten

Bij grote bouwprojecten in Gent zullen ontwikkelaars moeten betalen voor de extra lasten die hun project meebrengt voor de stad of ze moeten zelf investeren in de buurt waar ze werken. Dat schrijft De Gentenaar en is bevestigd aan onze redactie. Per vierkante meter moeten ze 60 euro extra betalen. Maar als er bijvoorbeeld sociale woningen, groenzones of fietspaden bij

Lees meer »

Christophe Deborsu over Waals regeerakkoord: “90% zeker dat Bouchez de nieuwe minister-president wordt, dan hoeft hij nooit nog Nederlands te spreken”

Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) kozen de Vlaamse Feestdag uit om het Waalse regeerakkoord toe te lichten. We peilden bij RTL-journalist Christophe Deborsu naar de symboliek, de voorbereidingen en de inhoud van het akkoord. “Hun boodschap is duidelijk: dit is een breuk met het verleden en tegelijk wordt een brug naar Vlaanderen geslagen.”

Lees meer »

Extra asbestreiniging na zware brand in Aalst: “Omwonenden krijgen ook raad geen eigen groenten te eten”

De brandweer van Aalst heeft vandaag nog eens de Eugeen Bosteelsstraat afgespoten, om zo veel mogelijk asbest te verwijderen. Dat was vrijgekomen bij de zware woningbrand maandagnacht. Ook toen is alles gereinigd, "maar veiligheidshalve is dat vandaag nog eens gebeurd", zo luidt het. "Zolang de gespecialiseerde firma niet al het asbest heeft kunnen verwijderen, moeten omwonenden ook bepaalde aanbevelingen volgen."

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Grand Show: Folie Royale’ kon het talrijke publiek bekoren en zet daarmee Knokke nogmaals op de wereldkaart!

Astrid Coppens, Ruben Van Gucht, Christoff, Véronique De Kock, Peter Thyssen, Michael Lanzo, Lissa Lewis, Emilie Vansteenkiste, Joren Demont, Floris Devooght… zijn maar enkele van de bekende Vlamingen, die op vrijdagavond present waren tijdens de première van ‘Grand Show: Folie Royale’ in het Grand Casino Knokke.
The post IN BEELD – Première ‘Grand Show: Folie Royale’ kon het talrijke

Lees meer »

Natourcriterium Aalst strikt groene trui Biniam Girmay

Biniam Girmay, de groene trui uit de Tour, komt naar het natourcriterium in Aalst. Dat heeft de organisatie zonet bekend gemaakt. De renner uit Eritrea is de grootste naam die voorlopig heeft toegezegd voor de wedstrijd op 22 juli. Gele trui Tadej Pogacar komt zo goed als zeker niet. Door de Olympische Spelen is het voor de organisatie moeilijker dan

Lees meer »

Franse regering neemt officieel ontslag

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

“Ik beloofde als kind dat ik hier zou spelen”: hoe Mbappé met miniatuurversie van Bernabéu Real-aanhang nóg maar eens betoverde

Real Madrid is een Galactico rijker. Kylian Mbappé (25) heeft zijn contract voor 5 seizoenen getekend en werd zonet voorgesteld in een uitzinnig Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense tempel was helemaal uitverkocht en alle toeters en bellen waren aanwezig. De Franse spits zelf imponeerde dan weer met een speech in prima Spaans.

Lees meer »