Manhattn’s Burgers opent zaterdag tiende vestiging: “Brugge is een stad met internationale allure”

Liefhebbers van premium hamburgers, opgediend in een fraai kader, kunnen vanaf zaterdag 25 mei komen proeven bij Manhattn’s Burgers Brugge op het Simon Stevinplein 2. In het pand waar vroeger onder meer Pizza Hut was gevestigd, komt de intussen tiende vestiging van deze hamburgerketen die tien jaar geleden opgericht werd door de Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen.

De oorsprong van Manhattn’s Burgers ligt eigenlijk al iets verder terug in de tijd. In 2011 arriveert Jerome Vandermeulen in New York om er vanuit een foodtruck Belgische wafels te verkopen in de straten van Manhattan. Gedurende twee jaar neemt hij alle invloeden van de Big Apple in zich op en terwijl Jerome in Central Park koffie en wafels serveert, droomt hij ervan om die New York-vibe naar Europa te brengen. Terug in België slaat hij de handen in elkaar met zijn broer Philippe Vandermeulen, die dan is afgestudeerd aan de vermaarde hotelschool Spermalie in Brugge en al heel wat ervaring opdeed in de gastronomische wereld. Daarbij legde hij steeds een grote interesse aan de dag voor Amerikaanse culinaire invloeden.

Brugse Zot

De broers leggen hun ervaringen en talenten samen en op 22 oktober 2014 opent de eerste vestiging van Manhattn’s Burgers de deuren op de Louizalaan in Brussel. De broers willen er het beste wat New York te bieden heeft brengen: flame grilled steak burgers, en een dynamische en vlotte service in een opwindend interieur. Het concept slaat aan en elk jaar komen er vestigingen bij, onder meer in Parijs, Antwerpen, Gent en nu dus ook Brugge. “Brugge is een stad met internationale allure, waar heel de wereld samenkomt. Dus is het logisch dat Manhattn’s Burgers ook hier wil aanwezig zijn”, zegt woordvoerster Julie Clautier. “En via de opleiding van Philippe is er ook wel een duidelijke link met de stad. Brugge is overigens op subtiele manier aanwezig in het decor én je zal er ook lokale biertjes, zoals Brugse Zot, kunnen drinken.”

Info: FB ManhattnsBurgers.

The post Manhattn’s Burgers opent zaterdag tiende vestiging: “Brugge is een stad met internationale allure” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke

Zes beklaagden zijn veroordeeld voor wederzijdse slagen en verwondingen tijdens een gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke. Allen minimaliseerden ze de feiten, maar de rechter achtte hen toch schuldig. Ze kregen lichte straffen.
The post Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gaat hier toch erg vaak over ‘die vrimde’…”: op bezoek in Houthulst, de meest rechtse gemeente van West-Vlaanderen

Vlaams Belang is met voorsprong de grootste in onze provincie, met in de meest landelijke gemeenten ongeziene scores. In Houthulst of all places stemde bijna 38 procent op de radicaalrechtse partij. “De mensen zijn boos en voelen zich niet gehoord.” Op bezoek in het Ninove van West-Vlaanderen.
The post “Het gaat hier toch erg vaak over ‘die vrimde’…”: op

Lees meer »

Jury in Delaware verklaart Hunter Biden over volledige lijn schuldig

In de Amerikaanse staat Delaware heeft een jury Hunter Biden – de zoon van president Joe Biden – schuldig verklaard op alle drie de aanklachten. Volgens de jury heeft hij de wetten overtreden die moeten vermijden dat drugsgebruikers vuurwapens kunnen kopen en bezitten. Biden riskeert tot 25 jaar celstraf, al is het weinig waarschijnlijk dat hij ook echt naar de

Lees meer »

Diamant voor Aloïs en Frida

“We hebben al eens samen mogen vieren, en vandaag doen jullie er nog eens tien jaartjes bij”, zei burgemeester Peter Roose ter verwelkoming van Aloïs Thomas en Frida Vandaele, vorige week zondag in de trouwzaal van het Veurnse stadhuis. Frida is geboren in Werken, Aloïs is afkomstig van Veurne. Ze trouwden op 30 mei 1964,
The post Diamant voor

Lees meer »

Outdoor EK-dorpen en pop-upbars kleuren Kortrijkse zomer: Barra Dentra toont EK, Spelen én Tour

Er valt weer heel wat te beleven tijdens de zomermaanden in Kortrijk. Met het EK voetbal wordt het Nelson Mandelaplein omgetoverd tot een heus outdoor EK-dorp. Wat verderop, op Howest Parking 4, vind je het kindvriendelijke Barra Dentra die de sportzomer op groot scherm vertoont en doorheen de stad ontdek je verschillende pop-upbars om te genieten van de warme zomerdagen

Lees meer »

Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles”

Warmtespecialist Callens wil dit jaar liefst vijftig mensen aanwerven. In een streek waar nog amper werklozen zijn, is dat best wel een pittige uitdaging. “Maar het is zeker niet onmogelijk dat we ons doel gaan bereiken”, zegt zaakvoerder Annick Callens (46). “Op vandaag hebben we al 25 nieuwkomers kunnen verwelkomen.”
The post Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit

Lees meer »

Van Marino Keulen over Georges Gilkinet tot Jean-Marc Nollet: zij raakten niet verkozen en verdwijnen uit parlement

Voor sommige bekende politici zijn de verkiezingen uitgedraaid op een ware bijltjesdag. Zeker in de fracties van de verliezende partijen verdwijnen nogal wat bekende namen. Vooral bij de Franstalige groenen van Ecolo zijn enkele toppolitici niet verkozen geraakt. Ontdek hier welke ‘grote namen’ naast een zitje in een parlement grepen of niet meer terugkeren.

Lees meer »

Golfer komt iets te dicht bij vogelnest en dat heeft hij geweten

Een golfer in het Amerikaanse Plymouth heeft maandag onverwacht snel moeten lopen op het golfterrein. De man was op zoek naar zijn bal, maar kwam daardoor iets te dicht bij een vogelnest. De merel kwam achter de golfer aangevlogen en joeg hem weg. “Mijn bal heb ik gelaten voor wat het was”, klonk het.

Lees meer »

Medewerkers softwarebedrijf AFAS in Kontich krijgen vanaf 2025 elke vrijdag vrij, maar loon en aantal werkuren per dag blijft hetzelfde

De medewerkers van het softwarebedrijf AFAS in Kontich, de sponsor van voetbalclub KV Mechelen, zullen in de loop van 2025 elke vrijdag een vrije dag hebben. Een betaalde vrije dag, welteverstaan. “AFAS is een familiebedrijf dat belang hecht aan familiale waarden en een kwaliteitsvolle beleving van tijd”, zegt algemeen directeur Machiel den Dekker. “We zullen onze targets blijven behalen door

Lees meer »

Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Toen Christophe Vancoillie een oude botsauto aan het opknappen was, trof hij er een verloren portefeuille in aan. Identiteitskaart, bloedgroepkaart en zelfs nog Belgische franken. Alles zat 40 jaar lang verborgen. De man startte een zoektocht met één duidelijke missie: “Wie en waar is Brenda?”
The post Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Lees meer »