Jongeren uit lage-inkomensgezinnen lopen hoger risico op obesitas, waarschuwt WHO

Jongeren uit minder welvarende gezinnen lopen een hoger risico op obesitas, inactiviteit en een slecht dieet, wat grote risicofactoren voor hart- en vaatziekten, diabetes en kanker zijn. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 

Meer krantenkoppen in België

Van zijn cabine bleef weinig over, maar 21-jarige trucker is slechts lichtgewond na klapband: “Ik kan me er weinig van herinneren”

Op de Noord-Zuidverbinding in het Limburgse Pelt is een vrachtwagenchauffeur donderdagvoormiddag van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Hoewel er van de cabine weinig overblijft, komt de trucker er grotendeels met de schrik vanaf. “Ik heb wonder boven wonder enkel schaafwonden en lichte kwetsuren overgehouden aan het ongeval”, zegt de 21-jarige jongeman uit Eksel.

Lees meer »

Moordende landbouwer staat nu ook terecht voor stalking: “Hij gaf zelfs het nummer van zijn ex aan een medegevangene”

Chris Vanhaverbeke, de 44-jarige landbouwer uit Waardamme bij Oostkamp die in het najaar van 2022 zijn twee dochtertjes Maud (8) en Ona (5) om het leven bracht, zal zich ook voor stalking voor de rechtbank mogen verantwoorden. Dat heeft de Brugse raadkamer woensdag beslist. De man stuurde brieven vanuit de cel naar zijn ex-vrouw, belde haar geregeld op en gaf

Lees meer »

Russisch militair vliegtuig heeft Zweedse luchtruim geschonden

Een Russisch militair vliegtuig heeft vrijdag het Zweedse luchtruim geschonden. Dat gebeurde ten oosten van het eiland Gotland in de Baltische Zee. Volgens het Zweedse leger reageerde het toestel niet op een waarschuwing. Daarop zijn 2 Zweedse straaljagers de lucht in gestuurd om het uit het luchtruim te leiden.

Lees meer »

Kijkcijfers van Nederlandse ‘De pappenheimers’ met Erik Van Looy storten in: wat is er aan de hand?

Nederland lijkt al na drie afleveringen uitgekeken op hun versie van ‘De pappenheimers’: de derde aflevering kon op RTL4 nog 290.000 kijkers bekoren, ruim de helft minder dan bij de start. Angela de Jong, tv-criticus voor ‘Algemeen Dagblad’, velt een hard verdict: “‘De pappenheimers’ is niets opzienbarends, het zoveelste tv-quizje met Bekende Nederlanders.” Waar ligt dat volgens haar aan?

Lees meer »

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »

Brusselse stembusgang verloopt stroef: wachttijden tot twee uur lang

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel 2 uur lang in de rij staan. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal jongeren die voor het eerst regionaal en federaal gaan stemmen en de 16-jarige jongeren die voor het eerst moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Er worden over het algemeen weinig technische mankementen vastgesteld.

Lees meer »