“Iemand lekte zelfs dat Bart De Wever weer alle Mars-repen had opgegeten”: zo moeilijk kan het zijn om een regering te vormen

De kiezer heeft op 9 juni de spreekwoordelijke kaarten zo geschud dat er een voorzichtig optimisme is over een snelle formatie. Dat zou een breuk zijn met de traditie: de vorming van een regering is in ons land vaker kunst- en vliegwerk en hogere wiskunde. De vijf langste formaties leren ons alvast dat een woord niet altijd een woord is en een kar snel kan keren.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Wereldkampioen Humphries en Price stoten probleemloos door, neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Knorrig prinsje, 2 royals in 1 jurk en nostalgie voor William

Royals kunnen dezelfde smaak hebben en in dezelfde winkel shoppen, en dat viel deze week op. De Deense koningin Mary en Zara Tindall, nichtje van koning Charles, maakten hun opwachting in dezelfde outfit. Waar hadden ze die gevonden? Waarom verspreidde de Zweedse prins Carl Philip een familiefoto waarop zijn zoontje zo schijnbaar verveeld poseerde? En wat maakte een bezoek van

Lees meer »

LIVE RED FLAMES. Serneels hoopt behoud in A-divisie te verzekeren tegen wereldkampioen Spanje: “Moeten er zelf in geloven”

Morgenavond (19u) spelen de Red Flames tegen wereldkampioen Spanje hun laatste groepswedstrijd in de kwalificaties voor het EK van 2025 in Zwitserland. De Belgische voetbalvrouwen kunnen zich niet meer rechtstreeks plaatsen en zijn al zeker van een plek in de play-offs. Ze moeten wel nog het behoud afdwingen in de A-divisie van de Nations League.

Lees meer »

Prinses Anne weer aan het werk na pijnlijke val van haar paard

Prinses Anne (73) is opnieuw aan het werk. Dat nieuws raakte vrijdag bekend. De zus van koning Charles was even buiten strijd nadat ze eind juni van haar paard is gevallen. De Britse royal moest destijds ook eventjes in het ziekenhuis verblijven, maar het lijkt erop dat de prinses inmiddels volledig hersteld is.

Lees meer »

Net op de 100ste verjaardag van actrice Alice Toen: allerlaatste seizoen van ‘De Kotmadam’ vanaf 25 juli op Streamz

Na 25 seizoenen sluit ‘De Kotmadam’ definitief de deuren van haar studentenhuis in Leuven. De nieuwe afleveringen vormen één doorlopend verhaal en zijn vanaf 25 juli te zien op Streamz. De eerste aflevering kwam op televisie op 30 december 1991. Met 352 afleveringen is ‘De Kotmadam’ de langst lopende reeks ooit in Vlaanderen. In totaal verwelkomde het studentenkot 29 verschillende

Lees meer »

Johan Vande Lanotte steunt lijst van Vooruit in Bredene, Steve Vandenberghe kandidaat om zichzelf op te volgen

Nee, Johan Vande Lanotte is geen kandidaat om burgemeester te worden in Bredene, zoals het gerucht al langer de ronde doet in de kustgemeente. Met de voorstelling van de lijst van Vooruit Bredene is het duidelijk dat Steve Vandenberghe opnieuw de lijst trekt. De oud-minister staat wel op de 22ste plaats.
The post Johan Vande Lanotte steunt lijst van

Lees meer »

KIJK. Man bedreigt toeristen met gasbrander in San Francisco, tot twee nudisten tussenbeide komen

Op klaarlichte dag bedreigt Zero Triball (38) voorbijgangers en bewoners in Castro, een wijk in het Amerikaanse San Francisco. Wanneer Triball dreigt uit te halen met een gasbrander naar een man, komen Pete Sferra en Lloyd Fishback tussenbeide. Opvallend: beide mannen dragen geen kleren. Een winkelier in de buurt kan het hele voorval filmen. “Ik haat het dat toeristen dit

Lees meer »