Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik een levende reclame voor de fietshelm.”

“Ik herinner me niets meer van die val”, zegt Rebekka Buyse. “Eigenlijk is die hele voormiddag uit mijn geheugen gewist, maar dat vinden de artsen niet abnormaal. Ze spreken over een soort amnesie veroorzaakt door stress. Ik heb een goede engelbewaarder, want heel wat mensen hebben me onmiddellijk geholpen toen ik daar bewusteloos op straat lag. Een man, die vele jaren geleden nog bij mij in de klas zat, heeft met zijn bestelwagen onmiddellijk de straat afgezet zodat ik niet kon aangereden worden door een andere auto. Ik ben alle mensen die me geholpen hebben ontzettend dankbaar.”

“De laatste dagen gaat het iets beter met mij”, gaat de directeur van De Klimtoren verder. “De bloeding is gelukkig veroorzaakt door de val en is geen bloeding in de hersenen. Dat is volgens de artsen het best mogelijke scenario. Ik moet wel nog heel veel rusten. Mijn geheugen is ook nog niet honderd procent in orde, en dat is mijn grootste bekommernis. Ik moet binnenkort opnieuw op controle en als mijn herstel gunstig verloopt, hoop ik volgende week weer aan het werk te kunnen. Mijn team was in shock toen ze vernamen wat mij was overkomen, maar ze hebben mijn afwezigheid schitterend opgevangen. Ik ben heel trots op hen.”

Altijd fietshelm, nu

Wie Rebekka kent, weet dat stilzitten niet haar ding is. “Sinds ik me wat beter voel, wil ik weer aan de slag, maar mijn lichaam geeft nog signalen dat ik het kalmpjes aan moet doen. Hoe dan ook, ik heb mijn lesje geleerd: als ik de fiets neem, zet ik een helm op. Ik kijk er altijd op toe dat de leerlingen een fietshelm dragen, maar sinds die val kom ik ook niet meer op straat zonder dat attribuut. Ik ben sinds mijn ongeval een levende reclame voor de fietshelm”, lacht Rebekka.

The post Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klanten krijgen brief om hun fiets bij Minerva op te halen, nadat Ieperse fietsengroothandel begin deze maand failliet werd verklaard

Na het faillissement van de fietsengroothandel nv Minerva Cycling in de Bargiestraat in Ieper krijgen zestig klanten van de curatoren een brief om hun fiets bij Minerva op te halen. “Klanten die hun fietsen voor herstel hadden binnen gebracht, kunnen die donderdag komen terughalen in de staat waarin ze zich bevonden”, zegt curator Peter Dewitte.
The post Klanten krijgen

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald”

Moskou heeft 80 procent van de Russische grondtroepen aan de Finse grens verplaatst naar Oekraïne. Dat meldt de Finse publieke omroep ‘Yle’ op basis van een hooggeplaatste bron bij de inlichtingendiensten. De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben daarnaast een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: dak en bovenste verdieping weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Brandweer zoekt nog steeds naar slachtoffers van zware explosie: “Stiltemoment heeft niets opgeleverd”

In Hoboken, waar vanochtend een zware explosie heeft plaatsgevonden en al zeker aan één 44-jarige man het leven heeft gekost, is de civiele bescherming ter plaatse om met een geluidssensor te achterhalen of nog iemand onder het puin zit. De actie bleek helaas weinig succesvol. “Ons stiltemoment heeft niets opgeleverd”, zegt Ninke Neirynck van de Brandweerzone Antwerpen bij ATV. “Zowel

Lees meer »

Ex-Anderlecht-keeper Sarkic (26), die vorige week nog tegen Rode Duivels speelde, plots overleden

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman, Matija Sarkic, is onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Zijn club Millwall gaat niet in op de doodsoorzaak van de doelman. Volgens verschillende Engelse media zou hij plots ziek zijn geworden. Sarkic speelde enkele jaren in de jeugd

Lees meer »

Strafpleiter Filip De Reuse haalt twee vrijspraken voor het assisenhof in één jaar tijd: “Pure ontlading als dat poortje opengaat”

Als het assisenhof de Champions League voor advocaten is, dan scoorde de Roeselaarse strafpleiter Filip De Reuse (47) dit jaar al twee keer het winnende doelpunt. Twee vrijspraken – eentje voor roofmoord, eentje voor doodslag – in één gerechtelijk jaar: het is in de recente geschiedenis van het West-Vlaamse assisenhof ongezien. “Als dat beschuldigdenbankje openzwaait: héér-lijk!”, glunderen De Reuse en

Lees meer »

En plots is de bizarre tattoo van Engelse EK-analist een item: “Snap dat het niet voor iedereen is”

Een online thema gisteravond: de tatoeage van Joe Hart (37), gewezen doelman van onder anderen Manchester City en Engeland en tijdens dit EK voetbal te zien op BBC One als analist. In aanloop naar Engeland – Servië was zijn opvallende ‘blackwork’ tattoo op de onderarm te zien en dat lokte heel wat verdeelde reacties uit. Hart heeft dezelfde soort tatoeages

Lees meer »

Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli

Op het strand van Zeebrugge vind je dit jaar voor de 22ste maal op een rij de strandbibliotheek. Je kan er zeven dagen op zeven tussen 10.30 en 17.30 uur volledig gratis (zonder lidgeld te moeten betalen) boeken, strips en magazines uitlenen.
The post Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »