Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik een levende reclame voor de fietshelm.”

“Ik herinner me niets meer van die val”, zegt Rebekka Buyse. “Eigenlijk is die hele voormiddag uit mijn geheugen gewist, maar dat vinden de artsen niet abnormaal. Ze spreken over een soort amnesie veroorzaakt door stress. Ik heb een goede engelbewaarder, want heel wat mensen hebben me onmiddellijk geholpen toen ik daar bewusteloos op straat lag. Een man, die vele jaren geleden nog bij mij in de klas zat, heeft met zijn bestelwagen onmiddellijk de straat afgezet zodat ik niet kon aangereden worden door een andere auto. Ik ben alle mensen die me geholpen hebben ontzettend dankbaar.”

“De laatste dagen gaat het iets beter met mij”, gaat de directeur van De Klimtoren verder. “De bloeding is gelukkig veroorzaakt door de val en is geen bloeding in de hersenen. Dat is volgens de artsen het best mogelijke scenario. Ik moet wel nog heel veel rusten. Mijn geheugen is ook nog niet honderd procent in orde, en dat is mijn grootste bekommernis. Ik moet binnenkort opnieuw op controle en als mijn herstel gunstig verloopt, hoop ik volgende week weer aan het werk te kunnen. Mijn team was in shock toen ze vernamen wat mij was overkomen, maar ze hebben mijn afwezigheid schitterend opgevangen. Ik ben heel trots op hen.”

Altijd fietshelm, nu

Wie Rebekka kent, weet dat stilzitten niet haar ding is. “Sinds ik me wat beter voel, wil ik weer aan de slag, maar mijn lichaam geeft nog signalen dat ik het kalmpjes aan moet doen. Hoe dan ook, ik heb mijn lesje geleerd: als ik de fiets neem, zet ik een helm op. Ik kijk er altijd op toe dat de leerlingen een fietshelm dragen, maar sinds die val kom ik ook niet meer op straat zonder dat attribuut. Ik ben sinds mijn ongeval een levende reclame voor de fietshelm”, lacht Rebekka.

The post Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze was echt bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Nieuwe parking Spanjestraat moet parkeerdruk in centrum van Oostnieuwkerke verlagen: voortaan plaats voor 65 wagens en 44 fietsen

De gemeente opende een nieuwe parking in het centrum van Oostnieuwkerke. Op de parking tussen de Spanjestraat en de terreinen van SK Oostnieuwkerke is er plaats voor 65 wagens en 44 fietsen. Het gemeentebestuur wil met de nieuwe parking een antwoord bieden aan de parkeerdruk in de omgeving.
The post Nieuwe parking Spanjestraat moet parkeerdruk in centrum van Oostnieuwkerke

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist in het leger en zag veel absurditeit: “Het kraantjeswater was niet drinkbaar. Dat werd ons ook meegedeeld. Op dag 3”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »

Ryanair verwacht deze zomer nog “aanzienlijke prijsdaling”: wat is er aan de hand? En volgen de andere maatschappijen?

Ryanair verwacht zijn tickets de komende maanden goedkoper aan de man te moeten brengen. De koning van de lagekostenvluchten moest dit voorjaar al onverwacht hoge kortingen geven om zijn vliegtuigen gevuld te krijgen. Luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen) legt uit wat er aan de hand is en of vliegen bij andere maatschappijen binnenkort ook goedkoper wordt.

Lees meer »

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen

Onlangs vierden de kaarters van de Gouden Pluim hun kampioenen in restaurant-hotel Shamrock in Tielt. Met die jaarlijkse en zeer gesmaakte groepsactiviteit sluit de club een zeer spannend seizoen af.
The post Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »