Het Oranjehuis mag klimtoren van Deelfabriek gebruiken voor eigen activiteiten

De klimtoren gelegen op de site van de nieuwe Deelfabriek aan de Rijkswachtstraat staat op heden leeg. Vanaf 1 mei mag vzw Oranjehuis tot en met 30 april 2032 de klimtoren gebruiken als locatie om kwetsbare jongeren te laten klimmen. Daarnaast kan de klimtoren gebruikt worden door de West-Vlaamse Bergsportvereniging in functie van klimbegeleidersopleidingen.

De klimtoren is een beschermd gebouw. In 1940 werd de 24 meter hoge toren met 105 trappen opgetrokken als locatie om brandslangen te drogen en te controleren op lekken. “Tot op heden werd die niet meer gebruikt en enkel bezichtigd tijdens rondleidingen. Voor slechts 75 euro per maand kan vzw Oranjehuis voor de komende negen jaren hier kliminitiaties organiseren”, zegt Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.

Ook het CAW en de West-Vlaamse Bergsportvereniging mag gebruikmaken van de klimtoren, dit in onderling overleg en in samenspraak met het Oranjehuis © MD

The post Het Oranjehuis mag klimtoren van Deelfabriek gebruiken voor eigen activiteiten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Line (47) mag nationale defilé bijwonen dankzij haar inzet voor langdurig zieke kinderen: “Ik zie mezelf niet als held, maar ben wel vereerd”

Al 15 jaar kruipt Line Van Wassenhove uit Blankenberge in de huid van clown Loesje om langdurig zieke kinderen een glimlach op het gezicht te bezorgen tijdens huisbezoekjes. Daarnaast kunnen de kinderen ook videobellen met haar en voor hun klasgenoten is er een theatervoorstelling. Sinds kort trekt ze ook rond als Dokter Knuffel. Ze werd nu voorgedragen in het kader

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

“Ik wil een gesprek met hem”: Man die ‘theatrale’ stadsgids Pascal (31) in Brugse reien duwde, meldt zich bij politie

De man die begin deze maand de Brugse stadsgids Pascal Gerritsen (31) in het water duwde heeft zich aangemeld bij de politie. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. De man, een Bruggeling, stapte maandag het politiekantoor binnen om een verklaring af te leggen. Het is nu de vraag of de zaak nog een staartje krijgt. Pascal zelf wil graag in gesprek

Lees meer »

21 juli was wereldwijd de warmste dag ooit

Zondag 21 juli 2024 was wereldwijd de warmste dag ooit, blijkt uit gegevens van de klimaatdienst Copernicus. Het record zou te verklaren zijn aan de temperaturen in grote delen van Antarctica. ”Naarmate het klimaat blijft opwarmen, zullen we ongetwijfeld nieuwe records breken.”

Lees meer »