De Klimtoren doet elke dag een beroep op helpende handen: “Onze vrijwilligers zijn gewoonweg onmisbaar”

Het is algemeen bekend dat heel wat basisscholen noodgedwongen een beroep moeten doen op vrijwilligers om een vlotte werking van het dagelijkse schoolleven te garanderen. In basisschool De Klimtoren in Jabbeke zijn ruim twintig vrijwilligers elke dag aan het werk om bij te springen.

“Onze vrijwilligers zijn ontzettend waardevolle medewerkers en beschouwen we als volwaardige personeelsleden”, opent directeur Rebekka Buyse. “Ze maken deel uit van het schoolteam en daarom vieren we hen uitgebreid op de Dag van de Leerkracht. Ze zijn een heel belangrijke schakel van het geheel. Eigenlijk zijn ze onmisbaar.”

Waardering

Sonia Naert (72) is zonder enige twijfel de vrijwilliger die al langst in De Klimtoren rondloopt. “Ik ben ooit gestopt, maar ik ben teruggekeerd”, lacht de kranige zeventiger. “Ik poets met heel veel plezier de klassen van de kleuterschool en iedereen waardeert mijn werk. De waardering en schouderklopjes die ik dagelijks krijg zijn de beste motivatie om op mijn leeftijd door te gaan met dit werk.”

Claudine Deschacht (54) is ondertussen ook al een zestal jaar actief als vrijwilliger in de Klimtoren. “Ik hou van het contact met de andere vrijwilligers en zie het niet zitten om een hele dag thuis rond te lopen. Ik doe elke dag samen met mijn echtgenoot het middagtoezicht op de speelplaats van de oudste leerlingen. Het is niet de gemakkelijkste taak, maar de waardering die we krijgen van de directeur en de leraren maakt veel goed. We worden in deze school als vrijwilliger echt in de watten gelegd. Het is hier eigenlijk het hele jaar door Week van de Vrijwilliger…”

Hilde Marchand (62) is al vele jaren als vrijwilliger actief in verschillende organisaties, maar is pas sinds november in De Klimtoren aan de slag. “Ik ben alleen en sociaal contact vind ik een noodzaak om me goed te voelen. Ik ben blij dat ik als hulp in de eetzaal mijn steentje kan bijdragen om de taak van de andere vrijwilligers wat te verlichten. De vergoeding die we krijgen is leuk meegenomen, maar is zeker niet het belangrijkste.”

Puzzelen

“Ik kan mijn vrijwilligers haast niet missen, want als er iemand van hen afwezig is, moet er flink gepuzzeld worden. Wie geïnteresseerd is om deel uit te maken van dit team, is meer dan welkom”, besluit de directeur van De Klimtoren.

The post De Klimtoren doet elke dag een beroep op helpende handen: “Onze vrijwilligers zijn gewoonweg onmisbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fotograaf legt het moment vast waarop kogel Donald Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »

44-jarige man springt in de Leie, zoekactie nog altijd aan de gang: drie duikteams, boot en zelfs helikopter ingezet

De hulpdiensten kregen rond 16.45 uur woensdagavond de melding binnen over een drenkeling in de Leie langs de Vrijdomskaai in Harelbeke. De brandweer was snel aanwezig, de kazerne bevindt zich op een paar honderd meter van waar de man gesprongen zou zijn. “Volgens onze info is de man wel degelijk gesprongen en sindsdien niet meer terug gezien”, zegt de woordvoerder

Lees meer »

Hoe ‘Lady MacBiden’ het Witte Huis in haar ijzeren greep houdt: “De First Lady is veel harder dan ze lijkt, staalhard zelfs”

“Beste Jill Biden, vraag a.u.b. aan je man om een stap opzij te zetten.” Nu in talloze Amerikaanse media zulke opvallende smeekbeden verschijnen, wordt duidelijk dat het lot van de machtigste man ter wereld eigenlijk in de handen van zijn vrouw ligt. Alleen wil ‘mevrouw Joe Biden’ – kwatongen doopten haar intussen ‘Lady MacBiden’ – van geen wijken weten. “Ze

Lees meer »

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. 100 procent een gebrek aan beveiliging”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair

Lees meer »

Vrije radio Jess FM rouwt om verlies van Dirk Desmet (55): woensdagavond eerbetoon

In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is Dirk Desmet uit Wevelgem overleden. Hij was een radiopresentator in hart en nieren en zo’n tien jaar een trouwe medewerker van vrije radio Jess FM die uitzendt vanuit de studio in Menen. Op woensdagavond had Dirk zijn vast programma. Halfweg juni vorig jaar overleed zijn oudere broer Nick, ook door een hartfalen. Als eerbetoon

Lees meer »