Afscheidnemende stafchef leger: ‘België is een frontstaat in potentieel conflict met Rusland’

16:37 Michel Hofman, de stafchef van het leger, benadrukt bij zijn afscheid dat niets erop wijst dat de agressie van Rusland zal afnemen. Ook onze havens zijn een potentieel doelwit van Russische acties, wa… 

Meer krantenkoppen in België

Goedele Liekens, Walter De Donder en Kristof Calvo: zij raakten niet (her)verkozen

Marino Keulen, tussen 2003 en 2009 Vlaams minister van Wonen, Binnenlands bestuur en Inburgering, is een van de slachtoffers van de zwakke uitslag van Open VLD. Hij raakte tot zijn grote ontgoocheling niet verkozen in Limburg en verdwijnt na 29 jaar uit het Vlaams Parlement. Ook Goedele Liekens raakte niet herverkozen, net als enkele gevestigde waarden als Jean-Jacques Gucht en

Lees meer »

“Geweld in wereld nog nooit zo hoog geweest sinds einde Koude Oorlog”: aantal gewapende conflicten op hoogste punt sinds 1946

Het aantal gewapende conflicten wereldwijd bereikte in 2023 het hoogste niveau sinds 1946. Dat blijkt uit een recente Noorse studie gepubliceerd door het Peace Research Institute Oslo (Prio). Hoewel dit op het eerste gezicht verrassend is, is het aantal landen dat door deze conflicten wordt getroffen eigenlijk afgenomen, wat een paradoxale situatie creëert.

Lees meer »

Zeker 90 landen praten in Zwitserland over vrede in Oekraïne: wat hoopt Zelenski met de internationale top te bereiken?

Vandaag en morgen vindt in Zwitserland een internationale top over vrede in Oekraïne plaats, waar zo’n 90 landen en organisaties aan deelnemen. Een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne moeten we zeker niet verwachten, in de eerste plaats omdat Rusland niet is uitgenodigd. Oekraïne wil vooral meer internationale steun vinden voor zijn eigen vredesplan.

Lees meer »

Martine leeft al negen maanden met de hik

‘Mama. Mijn alles.’ Dat staat te lezen in het onderwerp van de mail die we van Elien Wittouck kregen. “Een grasveld vol bloemen is nog niet voldoende om haar te zeggen ‘merci voor alles, denk nu eens aan jezelf’.”
The post Martine leeft al negen maanden met de hik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Jessy Salenbien (Vooruit) neemt na twaalf jaar afscheid van de politiek: “De toekomst van Koekelare is in goede handen”

Na bijna 12 jaar dienst neemt Jessy Salenbien afscheid als schepen van Koekelare. In een open brief blikt ze terug op een periode vol inzet en betekenisvolle projecten. Ze begon in 2012 met het doel om positieve veranderingen teweeg te brengen in de gemeenschap. “Kritiek of moeilijke kwesties ging ik nooit uit de weg”, vertelt Jessy, die aan de slag

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Gistel trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Gistel.
The post Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mogen Lukaku en co ook op het EK juichen? Voormalige Rode Duivels laten hun licht schijnen op de kansen van ons land

Het EK 2024 dat maandag begint voor onze Rode Duivels werd deze week al op gang geschoten in de Wellington Hippodroom in Oostende. De komende weken wordt daar bij elke match een massale Rode Duivels-gekte verwacht. In het bijzijn van veertien voormalige Rode Duivels, allen geboren in onze provincie of gespeeld voor een West-Vlaamse club, samen goed voor 335 caps.

Lees meer »

Prinses Kate breekt stilte en verontschuldigt zich in brief: “Het spijt me zeer voor mijn afwezigheid”

Kate Middleton (42), officieel prinses Catherine, werd verwacht een jaarlijks evenement voorafgaand aan de militaire parade ‘Trooping the Colour’ bij te wonen. Maar wegens haar kankerbehandeling kon ze er niet bij zijn. De prinses verbreekt nu voor het eerst de stilte en schrijft een brief om zich te verontschuldigen. “Ik hoop dat ik jullie binnenkort weer kan vertegenwoordigen.”

Lees meer »

Schorsing Gentse advocaat-generaal verlengd na fraude bij magistratenexamen

De Gentse advocaat-generaal C.B. die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met inhouding van wedde. Dat heeft de procureur-generaal in Gent beslist. Begin maart was de man al eens drie maanden geschorst nadat de

Lees meer »

WEERBERICHT. Komende week weer buien à volonté, maar “vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien.‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. En ook de rest van de week zullen buien en bewolking zich afwisselen. “Maar vanaf donderdag is

Lees meer »

Over welzijnskippen en parkkonijnen: hoe herken je diervriendelijk(er) vlees in de winkel?

In heel wat supermarkten vind je tegenwoordig in de vleesafdeling "parkkonijnen", "welzijnskippen" en zelfs "varkens op stro". Die dieren worden beter behandeld dan hun gemiddelde soortgenoten, maar daar hangt ook een hoger prijskaartje aan voor de consument. De Vlaamse overheid komt eind dit jaar met een dierenwelzijnslabel "Beter Voor Dieren". Maar wat is er nu precies diervriendelijker aan "welzijnskippen"?

Lees meer »

“We willen de club daar krijgen waar het zou moeten staan”: KFC Meulebeke wil rug rechten na desastreus seizoen

Na een desastreus seizoen met een degradatie tot gevolg, probeert KFC Meulebeke de rug te rechten in tweede provinciale. Er tekenden negen nieuwe spelers voor de eerste ploeg en er kwamen vijf spelers bij voor de beloften. In de vernieuwde kantine zijn ze samen met de aangepaste staf voorgesteld.
The post “We willen de club daar krijgen waar het

Lees meer »

Dronken spookrijder die op volle auto inreed voor de rechter: “Letterlijk elk botje van het slachtoffer was gebroken”

Een autobestuurder die op 5 november 2022 als spookrijder een zwaar ongeval veroorzaakte op de E17 in Haasdonk verscheen maandag voor de politierechter. Eén van de slachtoffers is volgens zijn advocaat nog altijd aan het revalideren. “Letterlijk elk botje in zijn lichaam was gebroken. Het is een echt mirakel dat de man hier nu nog zit.”

Lees meer »

Na hevig protest: senaat in Argentinië keurt omstreden wet voor sociaal-economische hervormingen goed

De Argentijnse Senaat heeft woensdagavond de zogenaamde ‘omnibuswet’ goedgekeurd: een ambitieus project van de ultraliberale president Javier Milei dat het juridische kader schept voor een diepgaande transformatie van het Argentijnse economische en sociale model. Tegen de wet werd zwaar geprotesteerd: het kwam woensdag tot geweld in de omgeving van het parlement in Buenos Aires.

Lees meer »

Schorsing Gentse advocaat-generaal verlengd na fraude bij magistratenexamen

De Gentse advocaat-generaal C.B. die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met inhouding van wedde. Dat heeft de procureur-generaal in Gent beslist. Begin maart was de man al eens drie maanden geschorst nadat de

Lees meer »