Na hevig protest: senaat in Argentinië keurt omstreden wet voor sociaal-economische hervormingen goed

De Argentijnse Senaat heeft woensdagavond de zogenaamde ‘omnibuswet’ goedgekeurd: een ambitieus project van de ultraliberale president Javier Milei dat het juridische kader schept voor een diepgaande transformatie van het Argentijnse economische en sociale model. Tegen de wet werd zwaar geprotesteerd: het kwam woensdag tot geweld in de omgeving van het parlement in Buenos Aires.

 

Meer krantenkoppen in België

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Rien Ghyselbrecht bezorgt Ostend BMX-club brons op BK

Op het circuit van Zolder behaalde BMX-rijder Rien Ghyselbrecht onlangs in zijn leeftijdscategorie een bronzen medaille op het BK. “Op zo’n kampioenschap bepalen de kleinste details het verschil en een goede start is superbelangrijk.”
The post Rien Ghyselbrecht bezorgt Ostend BMX-club brons op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van wateroverlast over zilverreigers tot economische schade: alle argumenten zijn goed tegen Ventilus

De Raad van State ontving de voorbije zestig dagen minstens negentien bezwaarschriften tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ventilus, de nieuwe hoogspanningslijn die de Vlaamse regering dwars door onze provincie wil inplanten. De getroffen gemeenten en de burgerplatformen voeren het protest aan, maar ook bedrijven en milieuverenigingen vragen de schorsing of zelfs de vernietiging van het GRUP. De argumenten zijn legio:

Lees meer »

Nieuwe olifant Max aangekomen in ZOO Antwerpen: “Puber die klaargestoomd wordt om rol als kweekstier te vervullen”

In de Antwerpse zoo is vandaag een nieuwe olifant aangekomen. Het dier heet Max en werd in een vrachtwagen vervoerd vanuit een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Max vervangt olifant Assam, die recent vertrokken is naar de zoo van Augsburg in Duitsland. Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinst voorlopig nog niet bewonderen. "De olifant mag op zijn eigen ritme beslissen

Lees meer »

? “De dubbel Giro en Tour is binnen voor uitzonderlijk talent Pogacar”

Een nieuwe dag, een nieuwe demonstratie van Tadej Pogacar in deze Tour. Zonder ongelukken wint de Sloveen, naast de Giro, ook de Ronde van Frankrijk dit jaar. “Ik voel me weer in de gouden jaren van ene Eddy Merckx. En dat voelt goed”, aldus Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »