WEERBERICHT. Komende week weer buien à volonté, maar “vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien.‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. En ook de rest van de week zullen buien en bewolking zich afwisselen. “Maar vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”, zegt onze weerman David Dehenauw. 

Meer krantenkoppen in België

Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

“Festivals verbinden, ze zorgen voor gemeenschapsvorming”, zegt Bruggeling Karel Standaert. Voor Brugge Plus zette hij in juni Feest in ‘t Park mee op touw. Op 2, 3 en 4 augustus wacht een nieuwe uitdaging. Hij is een van de zes organisatoren van Campo Solar in Damme.
The post Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

Lees meer »

Expo Belgische Sectie Royal Navy tijdens WOII & Operatie Dynamo over verleden en toekomst van de marine

De nieuwe tentoonstelling in Cultuurhuis De Scharbiellie in De Panne blikt terug op de geschiedenis van de Belgische Sectie van de Royal Navy tijdens WOII, met extra aandacht voor hoe De Panne nauw betrokken was bij Operatie Dynamo. Deze expo werd georganiseerd door het lokaal bestuur van De Panne, in samenwerking met de Marinecomponent van de Belgische Defensie en ex-marinier

Lees meer »

Ook Belgische koning ontsnapte ooit aan moordaanslag: dader betaalde hoge prijs voor mislukt eenmanscomplot

In de Verenigde Staten zindert de mislukte moordaanslag op Donald Trump nog na. Maar ook in België deed politiek geweld het land al opschrikken. In 1902 kwam Leopold II in het vizier van een Italiaans anarchist, die in hartje Brussel op klaarlichte dag het vuur opende op de koning der Belgen. Een reconstructie van een waanzinnig eenmanscomplot. De dader betaalde

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden zal kandidatuur evalueren als hij een medisch probleem zou krijgen – Opnieuw roept invloedrijke Democraat Biden op om zich terug te trekken

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten

Van 12 tot 14 juli organiseert de KSA zijn heemfeesten in en aan het lokaal Den Osse in de Vichtestraat. Een jaarlijkse hoogtepunt voor de jeugdbeweging, die hiermee de nodige centjes verzamelt voor het kamp en de gehele jaarwerking.
The post KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »