TERUGLEZEN GAZA. Beelden tonen vermeende ontvoering 5 vrouwelijke Israëlische soldaten door Hamas

Israëlische media hebben woensdag beelden uitgezonden waarop te zien is hoe vijf Israëlische soldaten op 7 oktober ontvoerd worden door de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. Het gaat om niet eerder vertoonde beelden, die werden vrijgegeven met de toestemming van de families van de vijf. Ondertussen gaan Noorwegen, Ierland en Spanje Palestina als staat erkennen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 22 mei terug. 

Meer krantenkoppen in België

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, brandweer blijft van buitenaf naar vermisten onder het puin zoeken

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Liveblog verkiezingen – Een nieuwe dag, nieuwe verkennende gesprekken

Vandaag vinden er opnieuw verkennende gesprekken plaats over de vorming van de nieuwe regeringen in ons land. Koning Filip ontvangt de laatste 3 partijvoorzitters op federaal niveau. Bart De Wever doet dat voor Vlaanderen. En in Brussel begint Groen-kopstuk Elke Van den Brandt aan een eerste consultatieronde. Volg hier het nieuws over de vorming van de verschillende regeringen op de

Lees meer »

Experte Midden-Oosten over mogelijk staakt-het-vuren in Gaza: “Het is cynisch dat de VS niet eerder ingrepen. Dit had na een maand al op tafel kunnen liggen”

Nu de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een Amerikaanse resolutie over een wapenstilstand in de Gazastrook heeft aangenomen, rijst de vraag: komt een duurzaam staakt-het-vuren echt dichterbij? Of steekt het vertrek van de laatste centristische Israëlische minister daar een stokje voor? Expert Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) licht toe: “Netanyahu spreekt met gespleten tong.”

Lees meer »