Als het geen gas was, wat dan wel? Dit weten we al over de dodelijke explosie in Hoboken

Sommige families moesten donderdag afscheid nemen, anderen hoopten nog op een mirakel. Maar samen met de uren slonk ook de hoop. Bij de explosie in Hoboken vielen vier dodelijke slachtoffers en zeker vijf gewonden. Vrijdagochtend wordt nog verder gezocht naar een mogelijk vijfde slachtoffer onder het puin.

 

Meer krantenkoppen in België

Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide

De brandweer van Diksmuide kreeg donderdagochtend een melding binnen van een koe die vastzat in een beek in een grasveld vlak bij de IJzer, tussen Kaaskerke en de IJzerdijk.
The post Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Als een kamp al wat gevorderd is, begint het ook voor de leiding extra lastig te worden…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Brouwerij Omer Vander Ghinste viert 10.000ste bezoeker

Brouwerij Omer Vander Ghinste mocht donderdag 18 juli zijn 10.000ste bezoeker verwelkomen. De gelukkige was 26-jarige Robbe Depoorter uit Deerlijk. De projectleider was op teambuilding samen met de rest van het personeel van Immo Bossu uit Rumbeke. “Ik ben grote fan van Omer! Vanavond zal ik al een eerste biertje van het cadeau nuttigen.”
The post Brouwerij Omer Vander

Lees meer »

Een droomstart voor Igor Thiago: Braziliaan scoort meteen twee doelpunten voor nieuwe club in voorbereidingswedstrijd

Beginnen met een knaller. Twee eigenlijk. Igor Thiago (23) heeft zijn start bij zijn nieuwe club Brentford niet gemist. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. De spits maakte in juni de oversteek naar de Premier League voor een slordige 37 miljoen euro.

Lees meer »

KIJK. Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »