“Dood me niet! Nee, nee, nee”: beelden tonen ontvoering van studente (25) door Hamas, vader blijft gebroken achter

“Dood me niet! Nee, nee, nee!’’ Het filmpje van de ontvoering van de 25-jarige Israëlische studente Noa Argamani is huiveringwekkend. De weerloze vrouw wordt achterop de motorfiets van een Hamas-strijder gedwongen. Ze strekt haar armen uit naar haar vriend, maar hij wordt onder bedreiging van een vuurwapen ook weggevoerd. Sindsdien is niets meer van hen vernomen. De vader van Noa (25) barst in tranen uit bij het zien van de beelden.

Meer krantenkoppen in België

Jeline Vandromme strandt in kwartfinales op juniorentoernooi van Wimbledon

Jeline Vandromme heeft zich vrijdag niet weten plaatsen voor de halve finales op het juniorentoernooi van Wimbledon. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, verloor in haar kwartfinale tegen haar Tsjechische leeftijdsgenote Vendula Valdmannova (ITF 36) in drie sets met 3-6, 6-3 en 6-4. De partij duurde twee uur en acht minuten.
The post Jeline

Lees meer »

Jongen van 13 uit Gent sinds juni vermist

Een jongen van 13 die in de Gentse deelgemeente Ledeberg woonde, is al sinds 1 juni spoorloos. Dat melden het parket Oost-Vlaanderen en de federale politie in een opsporingsbericht in samenwerking met Child Focus.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Waarom Wout van Aert daags na stevige val toch om winst sprintte: “Ik laat geen kansen meer liggen. Ik heb al genoeg gemist”

Op de Vlaamse feestdag won de Kempense koppigheid het van de ratio. Wout van Aert (29) – half mens, half mummie – mengde zich één dag na zijn fikse val in de sprint en eindigde tweede, ondanks hij alweer onreglementair gehinderd werd. Balen! Toch is de balans eerder positief: “Ik heb de pagina van de valpartijen omgeslagen. Dit doet deugd,

Lees meer »

Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel”

In tegenstelling tot vorig seizoen schreef Mateo Vanaelst (16) nog geen koers op z’n naam. In Kruisem en Bachte strandde hij op rang twee. Ontbreekt een zege, de regelmaat van de tweedejaarsnieuweling is tot nog toe heel groot.
The post Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uiterst rechtse fractie wordt de derde grootste in Europees Parlement

In het Europees Parlement heeft maandag de stichtende vergadering van Patriots for Europe plaatsgevonden. Met 84 leden uit 12 lidstaten wordt de nieuwe uiterst rechtse fractie met onder meer het Franse Rassemblement National (RN), het Hongaarse Fidesz en Vlaams Belang de derde grootste politieke groep in het halfrond. Jordan Bardella (RN) wordt fractieleider.

Lees meer »

“Gevolgen voelbaar van West-Vlaanderen tot Limburg”: TreinTramBus waarschuwt voor impact van nieuwe verbinding van Brussel naar Amsterdam

De geplande nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam baart reizigersorganisatie TreinTramBus grote zorgen. Volgens hen zullen die 16 extra treinen per dag een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening in het binnenland. "Om die treinen in de dienstregeling te krijgen, zullen de gevolgen voelbaar zijn tot in West-Vlaanderen en Limburg."

Lees meer »