Primeur: meerderheid Schotten heeft geen religieuze overtuiging

De meerderheid van de Schotse bevolking heeft naar eigen zeggen geen religieuze overtuiging. Dat is een primeur voor het landsdeel van het Verenigd Koninkrijk, blijkt dinsdag uit officiële cijfers die zijn vrijgegeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-omroeper Johan Verstreken blijft met zijn gezondheid sukkelen: “In Spanje heb ik weer innerlijke rust gevonden”

Ex-televisieomroeper, -presentator en -politicus Johan Verstreken werd op 11 juni 60 jaar. Een mijlpaal, ja, maar niet meteen één die hij uitgebreid heeft gevierd. Dat heeft alles te maken met zijn gezondheidsproblemen, zo legt Johan uit in ‘Primo’. “Ik heb jarenlang roofbouw gepleegd op mijn lichaam, dus tegenwoordig doe ik het op álle vlakken zeer rustig aan”, vertelt hij.

Lees meer »

Coastrun is slotmanche Loopcriterium van de Kust

Op vrijdag 23 augustus sluit de Coastrun het Loopcriterium van de Kust af. De Middelkerkse loopwedstrijd combineert een kidsrun, een 6 km- en een 10 km-loop. De 10 km telt dus mee voor het Loopcriterium van de kust. Het parcours, met start en finish aan de Calidris, is uitdagend maar erg mooi. Vanaf nu kun je je inschrijven.
The

Lees meer »

Loïc Van Impe haalt als enige eindmeet in ‘Special Forces’, Olivier Deschacht geeft nét voor finish op

Loïc Van Impe (30) is de grote overwinnaar van het tweede seizoen van ‘Special Forces’. De tv-chef is de enige BV die de meet haalde van het loodzware realityprogramma. Voor ex-voetballer Olivier Deschacht (43) eindigde de laatste aflevering met een sisser. Net voor de finish moest hij compleet uitgeput opgeven. “Mijn armen zijn kapot. Het gaat écht niet meer.”

Lees meer »

Wilfried Vandaele blijft populaire politicus ondanks aangekondigd afscheid: “Heb een heel goed gevoel”

Burgemeester van De Haan, Wilfried Vandaele, kondigde zijn afscheid aan van de nationale politiek. Hij stond wel als lijstduwer op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement en kon vanop de laatste plaats alsnog verrassend 10.168 voorkeursstemmen binnenhalen. Hij is daarmee nog altijd de 12de meest populaire politicus in West-Vlaanderen.
The post Wilfried Vandaele blijft populaire politicus

Lees meer »

De must-reads van het weekend

06:00 Het Vlaams Belang is er zondag niet in geslaagd zichzelf incontournable te maken en onderhandelt niet mee. Sneuvelt het cordon sanitaire straks wel op het platteland?

Lees meer »

Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics

De 40ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen vond plaats in La Louvière van 8 tot 11 mei. Ruim 3.000 atleten namen deel, waaronder 166 atleten uit zeven verschillende Kortrijkse clubs, scholen of instellingen. Schepen Wouter Allijns huldigde de atleten op woensdag 12 juni in de Beatrijszaal van het stadhuis.
The post Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics appeared

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »