VDL stopt busproductie Van Hool in Koningshooikt, 250 jobs blijven behouden

13:21 Twee maanden na de aankondiging van een principeakkoord is de overname van de failliete resten van de busbouwer Van Hool helemaal rond. De busproductie verdwijnt uit Koningshooikt. 

Meer krantenkoppen in België

Restaurant Lagaar blijft dicht tot half juli na brand in garagecomplex

De zware brand van 12 juni in het garagecomplex op de Zeedijk van Zeebrugge heeft zware gevolgen voor restaurant Lagaar in de Baron de Maerelaan 4. De brand situeerde zich vlak achter de muur van de keuken van het restaurant en het vuur heeft zich gedeeltelijk verspreid in het dakgebinte van de keuken van het restaurant.
The post Restaurant

Lees meer »

“Oneerbare voorstellen? Wij spreken daar open over thuis”: Andy Peelman is vijftien jaar getrouwd met Tine

De bouwellende is bijna voorbij: deze zomer verhuist Andy Peelman eindelijk naar zijn nieuwsbouwwoning. De acteur/presentator kreeg heel wat kritiek over zich toen hij onthulde wat de bouwgrond had gekost. “Als BV moet je de azijnpissers erbij nemen”, zegt Peelman in ‘Primo’ in een gesprek over de keerzijde van het BV-schap, zijn 15-jarig huwelijk met Tine en omgaan met vrouwelijke

Lees meer »

Opbrengst Dewa Rally gaat opnieuw naar Zelfmoordlijn: “Een eerbetoon aan vader”

Drie 24-jarige ondernemers én jeugdvrienden uit Harelbeke organiseren op zondag 30 juni opnieuw de Dewa Rally. Maxim De Waele, Cédric Berton en Robin Van Wonterghem zullen hun opbrengst van zo’n 2.000 euro schenken aan de campagne ‘Kom Uit Je Kop’, die psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer wil halen.
The post Opbrengst Dewa Rally gaat opnieuw naar Zelfmoordlijn:

Lees meer »

VS zeggen IS-kopstuk te hebben gedood in Syrië

Amerikaanse troepen hebben een hooggeplaatst lid van Islamitische Staat (IS) gedood bij een luchtaanval in Syrië, meldt het Amerikaanse centrale commando CENTCOM. Het gaat om Usamah Jamal Muhammad Ibrahim al-Janabi, aldus CENTCOM op X. Bij de aanval zouden geen burgerslachtoffers zijn gevallen.

Lees meer »

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio wegens mankement aan cockpitraam

Een toestel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen moeten terugkeren naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Er was een technisch mankement aan een raam in de cockpit, meldt een woordvoerder. Op foto’s van een van de Nederlandse passagiers is te zien dat het raam is gebarsten.

Lees meer »

Russische schepen bespioneren volop infrastructuur in Noordzee

Ruim 160 niet-militaire Russische schepen hebben de voorbije tien jaar 945 verdachte acties uitgevoerd in de buurt van kritieke infrastructuur in de Noordzee. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van onderzoek in samenwerking met het Nederlandse Follow the Money.
The post Russische schepen bespioneren volop infrastructuur in Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan parlementsverkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »