LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Wat vertelt Wout van Aert daags voor comeback?

Nog één dag en Wout van Aert maakt zijn terugkeer in de Ronde van Noorwegen (23 tot 26 mei). Een rittenkoers die LIVE te volgen is op HLN, met commentaar van Maxim Goethals. Van Aert praat vandaag met de pers. Wat hij te vertellen heeft volgt u hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Internationale persmeute wacht Tom Van Grieken op aan stembureau: “En nu naar de bakker, taartjes kopen voor Vaderdag”

Een vredige zondagochtend in de Schotense wijk Deuzeld. De pastoor heeft de deuren van zijn Heilig Hart-kerk alvast opengezet om straks de gelovigen te ontvangen voor de elfurenmis. Vogeltjes fluiten vrolijk en springen van tak tot tak met wormpjes voor hun jongen in het nest. Maar dan gaan de deuren open van het nest van de bekendste bewoner van de

Lees meer »

Oostends Revalidatieziekenhuis BZIO wordt KLIEF

De organisatie BZIO (Bundeling Zorginitatieven Oostende), inclusief de bekende locaties IMBO en de Koninklijke Villa, zal voortaan opereren onder één nieuwe naam: KLIEF.
The post Oostends Revalidatieziekenhuis BZIO wordt KLIEF appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots hoorde ik heel veel lawaai”: tractor rijdt gat in gevel van huis, bewoners komen met de schrik vrij

In de Cathilleweg in Stalhille (deelgemeente Jabbeke) is woensdagmiddag de gevel van een huis beschadigd geraakt. Een tractor met haspel maakte tijdens het indraaien van een straat een inschattingsfout en boorde zo een gat in de muur. De bewoners waren thuis toen het ongeval gebeurde. “Ik was net in de woonkamer aan het stofzuigen toen ik plots héél veel lawaai

Lees meer »

Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Toneelspeelster Sofie Provost en jeugdtheatervereniging Encachado zijn de grote winnaars van de vernieuwde Cultuurprijzen in Zulte. Sofie en Encachado mochten beiden zowel de juryprijs als de publieksprijs in hun categorie mee naar huis nemen. “Deze erkenning motiveert me om te blijven doorgaan”, zegt Sofie.
The post Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Lees meer »

Ze willen meer kerncentrales, minder belastingen en héél veel gratis: maak kennis met Waalse stuntpartij Les Engagés

Niemand in België die zondag zo fors gewonnen heeft als Les Engagés. De partij die Maxime Prévot bouwde op de ruïnes van de christendemocratische cdH bestaat pas twee jaar, maar fietste in Wallonië vlotjes naar 20 procent. De ‘stuntpartij’ stapt in de Waalse regering en wellicht ook in de federale. Hoog tijd om in Vlaanderen te leren waar de nieuwkomers

Lees meer »

Vlucht uit Mallorca komt in hevige hagelstorm terecht: neus van Airbus weggevaagd en ramen verbrijzeld, passagier: “Het was heel luid”

Een passagiersvliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is zondagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een hevige, plotse hagelbui. De Airbus A320, die op weg was van Palma de Mallorca naar Wenen, werd veilig aan de grond gezet door de piloten. Passagiers beleefden een beangstigend moment in de lucht, maar zagen pas na de landing de opmerkelijke schade aan hun vliegtuig.

Lees meer »

Grote onrust na aankondiging 385 ontslagen bij koerierbedrijf FedEx: “Twintigtal werknemers spontaan in staking”

Bij koerierbedrijf FedEx op goederenluchthaven Brucargo is grote onrust ontstaan na de aankondiging van 385 ontslagen op een bijzondere ondernemingsraad. Een twintigtal werknemers zijn daarop spontaan in staking gegaan. “De reacties variëren van gelatenheid tot boosheid. Mogelijk volgen er nog meer acties”, zegt secretaris Kris Vanden Bossche van ACV Puls.

Lees meer »

Mogen we lachen met God? “Ja, maar…” zegt de paus

“Je mag lachen met God (…) maar zonder religieuze gevoelens van gelovigen te kwetsen”, heeft paus Franciscus vrijdag gezegd toen hij 107 komieken uit vijftien landen ontving in het Vaticaan. Het was voor de paus een luchtig intermezzo voor hij wordt verwacht op de G7-top in Italië.

Lees meer »