Iets meer Vlamingen kiezen vast energiecontract, maar blijven minderheid

Het aantal Vlaamse huishoudens met een vast contract voor elektriciteit of aardgas is de voorbije maanden opnieuw wat gestegen, al blijven ze in de minderheid. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.

 

Meer krantenkoppen in België

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

“Computer says no”: hoe CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich tegen verplichte gemeentefusies kant en zo lokale verkiezingscampagne op gang trapt

Discretie was het codewoord voor de Vlaamse onderhandelingen, maar met een publiekelijke petitie tegen de verplichte gemeentefusies en een demarche voor de tv-camera’s verbrak CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die afspraak. Dat het bij zijn toekomstige coalitiepartners N-VA en Vooruit voor wrevel zorgde, is bijzaak. Want met dit ballonnetje kon Mahdi zijn campagne voor de lokale verkiezingen op gang trappen.

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt bevestigt wens tot naamsverandering

Shiloh Jolie-Pitt heeft haar wens om de naam Pitt te laten vallen, bevestigd in een reeks berichten in de Los Angeles Times. De wet in de staat Californië schrijft voor dat mensen die hun naam willen laten wijzigen dit vier weken voor de rechtszitting in een krant moeten publiceren. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft de 18-jarige dochter van actrice

Lees meer »

Hoe lang duurt het om het hele parcours van Tomorrowland af te wandelen? “Het kostte vooral veel zweet”

Het parcours van Tomorrowland is vergelijkbaar met een pretpark, want het festival aan De Schorre in Boom is dan ook een héél grote magische wereld. Met 15 podia en dan eens zoveel andere installaties, winkeltjes, de kapper, … kan je er dan ook genoeg doen. Dat zijn gegarandeerd héél veel stappen voor wie een weekend gaat dansen op Tomorrowland. Hoeveel

Lees meer »

“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.
The post “We willen deze mooie plek met

Lees meer »

Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare

Vanaf vrijdag 26 juli houdt de reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht! Middeleeuwse mottekastelen in het landschap’ halt in Ter Posterie.De expo toont in primeur de resultaten van nieuw archeologisch onderzoek naar deze mottes.
The post Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »