Iets meer Vlamingen kiezen vast energiecontract, maar blijven minderheid

Het aantal Vlaamse huishoudens met een vast contract voor elektriciteit of aardgas is de voorbije maanden opnieuw wat gestegen, al blijven ze in de minderheid. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.

 

Meer krantenkoppen in België

Meeting op Westendse dijk verwelkomt 300 Volkswagenbusjes

Op zaterdag 15 juni, tijdens het VW busmeeting evenement in Westende stonden op de Koning Ridderdijk, 300 Volkswagenbusjes opgesteld. Dit aantal is het hoogste tot nu toe voor dit evenement. “Met een geschatte 2 à 4 personen per busje, betekent dit dat ongeveer 1.000 mensen speciaal voor dit evenement naar Westende zijn gekomen,” zegt een blije organisator Bram Opstaele.

Lees meer »

Koekelaars koppel krijgt trouwcadeau van 16.500 lege bierflesjes: “Dit initiatief getuigt van oprechte vriendschap”

In een ongekend staaltje vriendschap en humor hebben Thimen Rogiers en Frauke Struelens uit Koekelare een trouwcadeau gekregen dat de aandacht trekt van de hele buurt en de pers. In plaats van de gebruikelijke geschenken, besloten hun vrienden het groots aan te pakken met een ongebruikelijk en indrukwekkend cadeau. In de Catstraat 85 stapelden ze 700 lege kratten bier tegen

Lees meer »

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

In Iran vastgehouden VUB-professor Djalali richt zich in geluidsboodschap tot Zweedse premier: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, dat het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »

Voetballers, tennissers en wielrenners zweren erbij: is augurkensap echt wondermiddel tegen pijnlijke spierkrampen?

De Engelse nationale ploeg doet er graag beroep op en ook in de tennis- en wielerwereld is het ‘toverdrankje’ bekend: augurkensap. Het zou wonderen verrichten tegen spierkrampen. Maar wat zegt de wetenschap hierover? Doet het effectief krampen verdwijnen? En hoe snel? Of zit het vooral tussen de oren van de sporters? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de wetenschappelijke literatuur.

Lees meer »

“Tot 27 graden in de Kempen”: is het volgende week eindelijk gedaan met het kwakkelweer? En voor hoelang dan?

Eindeloos lijkt het te duren, dat kwakkelweer. Zelfs de grootste optimist krijgt er stilaan genoeg van. Maar halleluja, er is éindelijk beterschap op komst. Nog een weekje van deze miserie en dan krijgen we 25 graden en zon, ziet onze weerman David Dehenauw in de kaarten. “Studenten gaan alleszins geen kou hebben op hun proclamatie.” Is het zomerweer daarmee dan

Lees meer »

“Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen

Jelle Vermoote (22) viert zondag tijdens het Belgisch wegkampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn wederoptreden. Na zijn opgave in de Vierdaagse van Duinkerke moest de pion van Bingoal WB aan de antibiotica.
The post “Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare

De werkgroep rouwpastoraal van de pastorale eenheid Koekelare-Ichtegem nodigt iedereen die een geliefde heeft verloren uit om samen te herdenken in de Sint-Martinuskerk in Koekelare op zaterdag 15 juni om 14.30 uur.
The post Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie lanceert eigen online kledinglijn ‘William by Marie’ ter nagedachtenis van eerste zoontje: “We hopen dat hij trots is”

Marie Corthier kondigde afgelopen weekend bij haar winkel Muti in het bijzijn van heel wat vrienden, familie én trouwe klanten groot nieuws aan. De jonge onderneemster sluit na drie jaar de fysieke winkel, maar in ruil komen de massages en workshops terug. De webshop blijft ook verder bestaan en daar komt als kers op de taart nu een wel héél

Lees meer »