CD&V voorlopig in amper één gemeente de grootste: Jo Brouns-effect blijft beperkt tot Kinrooi

Heeft Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) zijn partij kunnen redden? Uit de voorlopige resultaten (88 procent van de stembureaus geteld) blijkt dat CD&V alleen in Kinrooi de grootste is.

 

Meer krantenkoppen in België

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Politiehonden Patch en Thor gaan op welverdiend pensioen: “Nu wacht hen een luilekkerleventje”

Wissel van de wacht bij de hondenbrigade van de Oostendse politie: Mechelse herders Patch (8) en Thor (9) gaan op rust. Hun begeleiders maken namelijk als pas gepromoveerde hoofdinspecteurs de overstap naar de interventiepolitie. Het is maar de vraag of de honden zelf het einde van hun eigen carrière betreuren, want zij mogen hun oude dag slijten bij de baasjes

Lees meer »

15 jaar verschil, maar als twee druppels water: Mbappé imiteerde jeugdidool Cristiano Ronaldo tot in de puntjes bij z’n voorstelling

“Uno. Dos. Tres. Hala Madrid!” De aandachtige Real-fans hadden het misschien al gemerkt. Kylian Mbappé (24) sloot zijn presentatie in Bernabéu op precies dezelfde manier af als zijn jeugdidool Cristiano Ronaldo dat deed, vijftien jaar geleden. Maar de gelijkenissen tussen de voorstellingen van beide Galáctico’s gaan nog een pak verder.

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. 20-jarige Beau Greaves volgt zichzelf op bij vrouwen – Vanavond droomfinale tussen Van Gerwen en Humphries

De World Matchplay bij de mannen kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had gisteren genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. Bij

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »