Filmpje belooft ‘eengemaakt Reich’ als Trump wint

Op Truth Social, het sociale netwerk van Donald Trump, werd maandag een filmpje gepost dat de nieuwskoppen voorspelde als Trump weer president wordt. Een daarvan deed meteen denken aan nazi-Duitsland.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Antony Blinken in Egypte om staakt-het-vuren te onderhandelen in Gazastrook

De Verenigde Staten hebben zondag de VN-veiligheidsraad gevraagd te stemmen over hun voorstel voor een plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in Gaza. Volgens diplomatieke bronnen is de stemming gepland voor vandaag. Lidstaten zouden zondag een derde versie hebben ontvangen van een plan van de Amerikaanse president Joe Biden dat in drie fasen tot een “duurzaam staakt-het-vuren”

Lees meer »

Minstens 49 doden bij brand in Koeweit

In de Golfstaat Koeweit zijn bij een brand minstens 49 mensen om het leven gekomen. Het vuur brak uit in een gebouw waar vooral Aziatische gastarbeiders wonen. De Golfstaten hebben een slechte reputatie op het vlak van arbeidsomstandigheden. De eigenaar van het gebouw is aangehouden op beschuldiging van nalatigheid.

Lees meer »

Wat weten we op dit moment over de uitslag?

Vlaams Belang lijkt de grootste te worden in West-Vlaanderen. Verder boeken de socialisten en PVDA winst, en is er stevig verlies voor de liberalen en de groenen. De allereerste uitslagen lijken te bevestigen wat de peilingen suggereerden.

Lees meer »

Slachthuis in Izegem gaat mogelijk vrijuit voor dierenmishandeling na arrest Hof van Cassatie

Het Izegemse slachthuis Verbist gaat mogelijk alsnog vrijuit in de zaak over dierenmishandeling. Het Hof van Cassatie heeft het arrest van het hof van beroep vernietigd. Animal Rights, die destijds undercoverbeelden maakte in het slachthuis, reageert geschokt. “Dit is desastreus”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “Het verandert België in een bananenrepubliek waar dierenmishandelaars vrij spel hebben.”

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Belgian Tornados snellen naar Europese titel op 4×400 meter – Zilver voor Vermeulen op 1.500 meter

En dat is vier! België heeft op de slotavond van het EK atletiek in Rome nog een vierde gouden medaille gepakt. De Belgian Tornados snelden naar de Europese titel op de 4×400 meter, bij de vrouwen pakten de Belgian Cheetahs op hetzelfde nummer brons. Komt daar later op de avond nog een knalprestatie bij? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Zeker 90 landen praten in Zwitserland over vrede in Oekraïne: wat hoopt Zelenski met de internationale top te bereiken?

Vandaag en morgen vindt in Zwitserland een internationale top over vrede in Oekraïne plaats, waar zo’n 90 landen en organisaties aan deelnemen. Een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne moeten we zeker niet verwachten, in de eerste plaats omdat Rusland niet is uitgenodigd. Oekraïne wil vooral meer internationale steun vinden voor zijn eigen vredesplan.

Lees meer »

“Realistisch is het niet, maar we draaien geen docu”: Peter Bulckaen na de hersenbloeding van Mathias in ‘Familie’

Net zoals in het echte leven was het serieus schrikken voor de ‘Familie’-personages toen Mathias opeens in elkaar stuikte en een hersenbloeding bleek te hebben. Gevolg: Mathias zit met een spraakgebrek en moet nog maanden revalideren. De soapfans zijn het er alvast unaniem over eens dat Peter Bulckaen (58) dezer dagen fantastisch sterke acteerprestaties neerzet. Hoe heeft hij zich voorbereid

Lees meer »

Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.
The post Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen” appeared first on KW.be.

Lees meer »