Failliet, dus dan maar in cannabis geïnvesteerd: moeder en zoon terecht voor drugshandel

Na het faillissement van zijn computerbedrijfje investeerde een 30-jarige man uit Kuurne de helft van de centen van de verkoop van zijn wagen in cannabis. Zijn verhaal eindigde samen met zijn moeder op het beklaagdenbankje van de rechtbank in Kortrijk.

Vijftien kilogram cannabis en 12.000 euro cash geld. De speurders keken zich toch even de ogen uit toen ze op 6 juli 2023 bij Bert L. en zijn moeder Isabel D. (54) uit Kuurne een huiszoeking uitvoerden. In het kader van een ander drugsonderzoek was de naam van Bert L. gevallen als verkoper van cannabis. Het bleek meer dan te kloppen, en ook moeder Isabel wist van het handeltje van zoonlief af. Ze gebruikte zelf ook cannabis als pijnstillend middel in de strijd tegen haar ziekte.

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke vroeg een werkstraf voor de zoon en opschorting van straf voor de moeder. “Op vandaag staat hij, tien maanden na zijn aanhouding, nog altijd onder elektronisch toezicht”, aldus de advocaat. “Eigenlijk heeft hij al lang zijn straf uitgezeten. Maar om te vermijden dat ze ook op zijn strafregister terechtkomt, is hij toch nog bereid een extra werkstraf te doen.”

“Slechtste beslissing”

“Na het verlies van mijn job was het de slechtste beslissing die ik kon nemen”, aldus Bert L. “Het is uit de hand gelopen.” Na zijn faillissement verkocht hij zijn auto en investeerde 10.000 euro in cannabis. Later kocht hij tot 40.000 euro cannabis in één keer aan. Er hangt moeder en zoon een verbeurdverklaring van 93.000 euro boven het hoofd. De openbare aanklager vorderde twee jaar cel voor L. en zeven maanden voorwaardelijke celstraf voor mama. Vonnis op 4 juni. (LSi)

The post Failliet, dus dan maar in cannabis geïnvesteerd: moeder en zoon terecht voor drugshandel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften

Tijdens het feest van het plaatselijke Rode Kruis kon Walter Stragier er niet bij zijn, maar dat was geen probleem. Marianne Vromman, verantwoordelijke bloedgevers, ging zelf langs met een geschenk voor zijn 100 bloedgiften.
The post Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terreinen Flanders Open Rugby in Dendermonde lijden onder de overvloedige regen: “Minste plensbui zet alles weer blank”

Het Flanders Open Rugby tornooi in Dendermonde heeft last van vele regen van de voorbije dagen. Vanaf vandaag worden er enkele duizenden deelnemers en supporters verwacht, met 102 teams uit binnen- en buitenland. Maar de terreinen liggen er niet allemaal goed bij. "De vip-parking is onbruikbaar en 1 van de 7 rugbyvelden is onbespeelbaar", zegt de organisatie.

Lees meer »