Staande ovatie van tien minuten voor Francis Ford Coppola na wereldpremière ‘Megalopolis’

Regisseur Francis Ford Coppola heeft donderdagavond bij de wereldpremière van zijn epos Megalopolis in Cannes een staande ovatie van ruim tien minuten gekregen. De 85-jarige filmmaker, bekend van meesterwerken als The Godfather en Apocalypse Now, werkte tientallen jaren aan de opmerkelijke film. 

Meer krantenkoppen in België

Engelse spelers ‘in shock’ na niet-selectie ‘verbijsterde en boze’ Grealish: “Eén speler vroeg Southgate direct om uitleg”

Grote verrassing in het Engelse kamp, waar bondscoach Southgate besliste Jack Grealish (28) uit zijn EK-selectie te houden. De flankaanvaller van Manchester City is een van de zeven afvallers, zo bleek donderdag uit de laatste schifting. Grealish zou overstuur zijn na het besluit. Ook de spelers van de Engelse ploeg zijn in shock.

Lees meer »

Penitentiair Centrum heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »

“Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur Carl Decaluwé genoemd in vermeend schandaal korpschef PZ Westkust

Nadat speurders van de federale gerechtelijke politie maandag zijn binnengevallen bij korpschef Nicholas Paelinck van PZ Westkust en Bram Degrieck, burgemeester van De Panne, wordt ook West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé genoemd. “Ik ben contactpersoon tussen West-Vlaanderen en de UK Border Force”, beklemtoont hij. “Ik val compleet uit de lucht.”
The post “Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur

Lees meer »

Lendeleedse Velocub is honderd jaar jong: “We zijn een koersgemeente pur sang”

Zaterdag 18 mei was voor de Lendeleedse Veloclub een historische dag. Het bestuur en zijn leden mochten naar het gemeentehuis voor een officiële ontvangst naar aanleiding van hun honderdste verjaardag. Het mag gezegd, Lendelede is een koersgemeente en daar geldt de slogan ‘de koers is van ons’.
The post Lendeleedse Velocub is honderd jaar jong: “We zijn een koersgemeente

Lees meer »

“Wat als hij EK niet haalt? Normaal is 24 spelers genoeg”: zorgen rond blessure Meunier, roept Tedesco geen vervanger op?

Thomas Meunier (32) is geblesseerd uitgevallen tijdens de uitzwaaimatch van de Rode Duivels tegen Luxemburg. De verdediger van Trabzonspor, die verrassend als linksachter speelde, greep naar de binnenkant van z’n rechterbil. Verpest de spierblessure z’n EK-deelname? Bondscoach Domenico Tedesco, die ook Axel Witsel uit voorzorg wisselde, ziet het alvast eerder somber in.

Lees meer »

Macron sluit uit dat hij aftreedt na parlementsverkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron sluit uit dat hij aftreedt, “ongeacht de uitslag” van de vervroegde parlementsverkiezingen die hij maandag uitschreef na de nederlaag van zijn partij bij de Europese verkiezingen. Dat zei de president dinsdag in een interview in Le Figaro Magazine.

Lees meer »

Belgische kerncentrales halen geen uranium meer uit Rusland

Engie Electrabel heeft alleen contracten gesloten met leveranciers uit het Westen om de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 tot 2035 te laten draaien. Het bedrijf bant brandstof van Russische origine volledig, zo bericht De Tijd, op basis van het jaarverslag van Synatom, het filiaal dat instaat voor de bestelling van nucleaire brandstof.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in De Haan: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van De Haan trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in De Haan.
The post Verkiezingsresultaten in De Haan: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »