Eerste zege levert Olivia Vercruysse provinciale trui op

Olivia Vercruysse (17) uit Sint-Andries is pas aan haar tweede volledige wielerseizoen bezig. In Adinkerke veroverde de eerstejaarsjuniore haar eerste titel. In een spurt won de renster van Van Moer Logistics het West-Vlaams kampioenschap. Meisjes nieuwelingen en meisjes junioren koersen meestal samen. Dat was in Adinkerke niet anders. Olivia Vercruysse bolde als eerste over de streep. Ze werd niet voorafgegaan door een nieuwelinge noch door een renster uit een andere provincie.

“Dat ik de koers won maakt deze provinciale titel zoveel mooier”, glundert de Brugse. “Op het vlakke parcours was het geen lastig PK. In de finale heb ik met twee ploeggenotes geprobeerd om weg te springen, maar we werden weer gegrepen. Eigenlijk trok Anna Meeusen de sprint aan voor mij. Ze piloteerde me uitstekend naar de laatste hectometer. Zo kon ik het afmaken. Als ik kan zal ik in het Oost-Vlaams kampioenschap voor haar zeker iets terugdoen.”

Langere afstand

Nochtans was het seizoen 2024 voor Olivia Vercruysse niet zo goed gestart. “Door mycoplasma kon ik pas in het tweede deel van maart beginnen koersen”, verduidelijkt de studente Latijn-wetenschappen. “Even werd voor klierkoorts gevreesd. Gelukkig werd het niet zo erg. In mijn tweede koers in Tielt werd ik meteen tweede.”

Op vrijdag 10 mei waagt ze zich in Puivelde (St-Niklaas) aan een wedstrijd bij de elite. “Een koers over een langere afstand moet ik eens proberen. Vermoedelijk ga ik zondag in de Vlaamse Ardennen trainen. Om mij voor te bereiden op de Ronde van Vlaanderen van 19 mei. Vorig jaar heb ik daar mijn eerste koers over hellingen gereden. Ik eindigde in het tweede peloton. Vorig seizoen was mijn eerste volledige in de koers. In de spurt ben ik niet slecht, maar een explosief type als Auke De Buysser zal ik niet kloppen.” (HF)

The post Eerste zege levert Olivia Vercruysse provinciale trui op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.
The

Lees meer »