Derde Zero Waste Week in Tielt pakt uit met ‘Expeditie Textieltberg’

Tussen 13 en 19 mei is er voor de derde keer een ‘Zero Waste Week’ in Tielt. Het initiatief, dat dit keer ook in Ruiselede plaatsvindt, kan rekenen op brede steun van tal van partners. Centrale thema’s zijn afvalreductie en duurzaam consumeren.

Trekkers zijn vzw WOP!, de Mondiale Raad, Avansa mzw, de Stad Tielt en de gemeente Ruiselede, maar ook heel wat gemotiveerde burgers, organisaties en scholen uit Tielt en Ruiselede zetten de schouders eronder.

Op het programma staat onder meer een lezing van weervrouw Jacotte Brokken in Ruiselede, terwijl er in het Koetshuis van Huis Mulle in Tielt een ‘klimaatcafé’ ingericht werd, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Dat café blijft op post tot 31 mei. Verder staan er verschillende workshops, (fiets)acties in de publieke ruimte, kledingswaps, een Repair Café en wandelingen gepland.

‘Expeditie Textieltberg’

Dé blikvanger van de Zero Waste Week wordt ongetwijfeld ‘Expeditie Textieltberg’. Op zaterdag 18 mei zal namelijk een lange menselijke ketting vol (tweedehands)kledij door de straten van Tielt trekken vanaf 16.15 uur. Met die actie wil de Zero Waste Week aandacht vragen voor de problematiek van ‘fast fashion’. Om die stoet te spekken, kunnen inwoners van Tielt en Ruiselede vooraf en tijdens de Zero Waste Week op verschillende plaatsen kledij binnenbrengen. De stoet keert tegen uiterlijk 17.30 uur terug naar Huis Mulle, waar een grote constructie ‘aangekleed’ zal worden. (SV)

Een volledig overzicht van alle activiteiten is terug te vinden via www.zerowasteweektielt.be.

The post Derde Zero Waste Week in Tielt pakt uit met ‘Expeditie Textieltberg’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »