Alexander Coudyzer is Belgisch Kampioen G-badminton

Afgelopen weekend is Oostrozebekenaar Alexander Coudyzer Belgisch Kampioen geworden in Lokeren. Het 11-jarige toptalent duldde in de C-klasse geen enkele tegenstand.

Alexander Coudyzer is pas aan zijn eerste jaar als badmintonner bezig bij Waregem Badmintonclub. “Daarvoor was ik zes jaar actief bij de G-voetbalploeg van Racing Waregem,” vertelt Alexander. “Dit was ik een beetje beu en zocht een andere sport. Toch kon ik ook met Racing Waregem heel wat medailles winnen als we toernooien speelden. Badminton wou ik al heel lang doen, al van toen ik acht jaar was, maar ik kon pas op elfjarige leeftijd terecht bij Waregem. Via mijn meter Fara Vanderroost kwam ik in contact met deze sport. Onmiddellijk had ik de smaak te pakken. Het Belgisch Kampioenschap was mijn eerste échte wedstrijd dat ik speelde in competitieverband. Daarvoor speelde ik enkel een vriendschappelijke wedstrijd.”

Special Olympics

“Op het BK werden vier poulewedstrijden afgewerkt. De eerste won ik met 2-0. De andere drie gingen iets moeilijker. Ik verloor telkens de eerste set, maar won dan de twee daaropvolgende waardoor ik met 1-2 won. Uiteraard ben ik heel trots dat ik op mijn eerste toernooi kon winnen. Bij Waregem train ik eenmaal per week onder de vleugels van Liesbeth Vanassche en David D’Heygers. Van deze twee toppers leerde ik al heel veel bij. Vanaf donderdagmorgen (9 mei) neem ik met Waregem deel aan de Special Olympics in La Louvière. Daar zal ik ongetwijfeld op heel wat sterke tegenstanders botsen. Mijn eerste wedstrijd is al om 9.30 uur ’s morgens. De laatste van zes wedstrijden die ik moet spelen is op zaterdag. Wie twee sets aan het langste eind trekt, is telkens de winnaar van zijn wedstrijd. Ik hoop toch om twee partijtjes te winnen. Ik kijk er alvast heel erg naar uit”, besluit Alexander die school loopt in de Sam in Deerlijk.

Ook Yline Callens, Brecht Verleyen en Roger Vandevivere nemen deel aan de Special Olympics voor Waregem. (ELD)

The post Alexander Coudyzer is Belgisch Kampioen G-badminton is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Pittemse toneelvereniging Loridans neemt plannen voor benefiet kleine Rachèle weer op na uitstel door darmkanker voorzitter

Driemaal goed nieuws vanuit Pittem. Nadat de jonge Rachèle een tijd geleden na een lange en moeilijke zoektocht een stamceldonor kon vinden, is er vanuit toneelvereniging Loridans Kring nu ook een nieuwe datum voor het benefietevenement ten voordele van haar en haar gezin. De activiteit, die oorspronkelijk in februari zou plaatsvinden, moest uitgesteld worden nadat bij voorzitter Gaspard Vandewalle darmkanker

Lees meer »

Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel

Vriendenclub Thermospulle werd voor hun 25-jarig jubileum feestelijk onthaald in Kinheim-Kindel aan de Moezel, zusterstad van Harelbeke.
The post Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Immo Verlinden

01:00 Er heeft zich weer een sterk geval van immanente gerechtigheid voorgedaan: Peter Verlinden moet zijn huis verkopen. Verlinden heeft al uit alle ruiven gehapt: heeft gewerkt voor de nationalisten van d…

Lees meer »

Vrouw (39) overleden bij familiedrama in Deurne, man (42) in levensgevaar: 10-jarig zoontje belde hulpdiensten

De politie is vandaag opgeroepen voor een incident in een woning aan de Te Boelaarlei in Deurne. Een man (42) heeft daar zijn vrouw (39) verwond en daarna zichzelf. “De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en werd gearresteerd”, klinkt het bij Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen.

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA (18u). De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »