“Zijn kankerdiagnose heeft hem menselijker gemaakt”: Charles geliefder dan ooit na eerste ‘horrorjaar’ als koning

De Britse koning Charles III (75) is geliefder dan ooit, aan het eind van zijn eerste jaar als monarch. Dat blijkt uit een nieuwe peiling naar de populariteit van de royals. Dat is opvallend, gezien de King een waar rampjaar achter de rug heeft, zowel als vader, als broer en als vorst. De man waarvan men dacht dat hij nooit de schoenen van zijn moeder zou kunnen vullen, maakt een ongeziene inhaalbeweging. Hoe is hij daarin geslaagd? 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan”

Na de berichtgeving van gisteren moeten we spijtig genoeg bevestigen dat er geen mirakeloplossing meer uit de bus is gekomen om een overname te verwezenlijken. Dit betekent dat KV Oostende morgen geen volwaardig licentiedossier kan indienen bij het C-Sar.
The post Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan” appeared

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

Neergeschoten Slowaakse premier Fico na tweede operatie gestabiliseerd

De toestand van de bij een aanslag levensgevaarlijk gewond geraakte Slovaakse premier Robert Fico is gestabiliseerd, maar blijft ernstig. Dat maakte minister van Gezondheid Zuzana Dolinkova zaterdag bekend aan het ziekenhuis in Banska Bystrica waar Fico opgenomen werd. Een tweede operatie, vrijdag, geeft reden tot optimisme, voegde vicepremier en minister van Defensie Robert Kalinak toe.

Lees meer »

Veel vertraagd verkeer door natte rijomstandigheden

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »